Avioane de vânătoare rusești de tip Su-27 au interceptat aeronave de cercetare americane deasupra Mării Negre

Centrul Național pentru Conducerea Apărării Federației Ruse a anunțat că, pe 29.06.2020, forțele de apărare antiaeriană ale Regiunii Militare Sud au descoperit deasupra apelor neutre ale Mării Negre un avion de patrulare maritimă P-8A Poseidon al Forțelor Navale ale SUA și un avion de cercetare strategică RC-135 aparținând Forțelor Aeriene americane.

Avioanele au fost preluate și escortate, iar în aer au fost ridicate două avioane de vânătoare de tip Su-27 pentru interceptarea acestora.

Aeronavele americane nu au încălcat granițele de stat ale Federației Ruse.

“Zborurile avioanelor rusești se desfășoară în strictă conformitate cu regulile internaționale de întrebuințare a spațiului aerian sistuat deasupra apelor neutre, fără să încalce granițele altor state”, au precizat reprezentanții centrului.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Pe 29.06.2020, deasupra apelor neutre ale Mării Negre s-au aflat din nou patru aeronave americane, astfel:

– o dronă RQ-4A Global Hawk, cu numărul de înregistrare 04-2021 și indicativul FORTE-10, care a decolat de la Baza Aeriană Sigonella din Italia;

– un avion de patrulare antisubmarin P-8A Poseidon, cu numărul de înregistrare P8-NOREG, care a decolat tot de la Baza Aeriană Sigonella;

– un avion de cercetare radioelectronică RC-135W Rivet Joint, cu numărul de înregistrare 62-4125 și indicativul AMBIT41, care a decolat de la Baza Aeriană Mildenholl din Marea Britanie;

– un avion-cisternă KC-135, care a decolat tot din Marea Britanie și a asigurat realimentarea în aer a aeronavelor.

Pe 26 iunie, în Regiunea Mării Negre a fost efectuată o misiune similară, la care au participat cinci aeronave americane. Pe lângă cele patru menționate mai sus, în zonă s-a mai aflat încă un avion de patrulare antisubmarin P-8A Poseidon.

La fel ca și în data de 26 iunie, drona RQ-4A Global Hawk a îndeplinit misiuni de cercetare și în spațiul aerian al Georgiei.

Probabil, cele două avioane de vânătoare rusești de tip Su-27 au decolat de pe aerodromul Belbek din Crimeea și aparțin Regimentului 38 Aviație de Vânătoare din cadrul Diviziei 27 Aviație Mixtă – Belbek a Armatei 4 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană – Rostov pe Don.

Misiunea de interceptare din 26 iunie a fost efectuată cu un avion de vânătoare Su-30SM aparținând Regimentului 43 Aviație de Asalt – Saki din cadrul Aviației navale a Flotei ruse din Marea Neagră.

Surse: tass.ru, ria.ru, twitter.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s