Fregata Amiral Makarov a FRMN a desfășurat mai multe exerciții în acvatoriul Mării Mediterane

Departamentul asigurare informațională din cadrul Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a anunțat, pe 29.06.2020, că fregata Amiral Makarov a respins atacurile aviației adversarului convențional și a desfășurat un exercițiu antidiversiune în Marea Mediterană. 

“Echipajul fregatei Amiral Makarov a FRMN, care îndeplinește misiuni în compunerea Grupării navale operative a Forțelor Navale din Marea Mediterană, a desfășurat un exercițiu planificat de apărare antiaeriană și a respins atacul diversioniștilor submarini”, se arată în comunicatul de presă.

Potrivit datelor furnizate de Statul major al FRMN, echipajul fregatei a escortat avioanele adversarului convențional și le-a distrus cu ajutorul lansărilor electronice de rachete ale complexului Shtil-1. În continuare, marinarii au desfășurat activități specifice, în timpul atacului diversioniștilor submarini.

“Marinarii au desfășurat posturi ale forțelor și mijloacelor antidiversiune și au efectuat lansări de grenade preventive”, au precizat reprezentanții FRMN.

În Marea Mediterană, acționează pe baze permanente o escadră rusească. Aceasta include aproximativ 10 nave de luptă și auxiliare.

Fregata Amiral Makarov este dotată cu rachete de croazieră cu rază lungă de acțiune de tip Kalibr.

Săptămâna trecută, în Marea Mediterană s-au deplasat submarinul Rostov pe Don, dotat, de asemenea, cu rachete Kalibr, precum și nava mare de desant Azov, ambele din compunerea FRMN.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Fregata Amiral Makarov aparține Diviziei 30 Nave de Suprafață – Sevastopol din cadrul FRMN. Aceasta a tranzitat Strâmtorile Bosfor și Dardanele pe 24.06.2020, iar în prezent asigură conducerea Grupării navale operative a Forțelor Navale ale Federației Ruse din Marea Mediterană.

Fregata a înlocuit în misiune o altă fregată Proiect 11356 a FRMN, respectiv Amiral Grigorovici, care se afla în regiune din luna martie 2020.

Sursa: militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s