Crucișătorul purtător de rachete Moscova al FRMN revine în serviciul de luptă, după reparații și modernizare

Serviciul de presă al Întreprinderii 13 de Reparații Navale din Sevastopol a Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a anunțat că, pe 03.07.2020, crucișătorul purtător de rachete Moscova urmează să fie scos de la docul societății, în urma încheierii procesului de reparații și modernizare.

Datorită lucrărilor efectuate pe navă începând din în anul 2018, aceasta va putea fi menținută în serviciul de luptă al FRMN zeci de ani.

“Pe crucișător au fost efectuate lucrări ample de reparații și modernizare. Acesta va ieși de la doc după reparațiile generale efectuate la sistemul de propulsie. În afară de aceasta, au fost înlocuite sute de metri de cabluri”, au spus reprezentanții întreprinderii.

Crucișătorul Moscova este prima navă Proiect 1164 din clasa Atlant. Aceasta a fost construită în 1982 la Șantierul Naval 61 Kommunara din Nikolaev, sub denumirea Slava. După scoaterea din înzestrare a crucișătorului antisubmarin Moscova, Proiect 1123, nava a preluat denumirea acestuia și a devenit nava amiral a FRMN.

Deplasamentul navei este de 11.490 de tone, lungimea de 186 de metri, viteza de 32 de noduri, autonomia de 30 de zile, iar echipajul este format din 500 de persoane. În dotarea crucișătorului se află 16 instalații de lansare a rachetelor de croazieră Yakhont, o instalație de artilerie AK-130, torpile calibru 533 de milimetri și un elicopter Ka-27.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Crucișătorul Moscova aparține Diviziei 30 Nave de Suprafață – Sevastopol, fiind singura navă de rang I din compunerea FRMN.

Potrivit calendarului anunțat anterior de reprezentanții FRMN, în luna iulie, crucișătorul va desfășura activități de pregătire pe mare, urmând ca, în luna august, nava să înceapă executarea unui marș de lungă durată în Marea Mediterană.

În perioada septembrie 2015 – ianuarie 2016, crucișătorul Moscova a condus Gruparea navală operativă a Forțelor Navale ale Federației Ruse din Marea Mediterană. Acesta a asigurat cu mijloacele sale de apărare antiaeriană apărarea bazelor militare ruse de la Hmeimim și Tartus.

Sursa: ria.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s