Nava de desant Saratov a FRMN se deplasează spre portul sirian Tartus, cu tehnică blindată la bord

Autoritățile militare ruse continuă să livreze tehnică de luptă în Siria. Acest lucru este demonstrat de informațiile privind deplasările navelor prin Strâmtoarea Bosfor între Marea Neagră și Marea Mediterană. Potrivit agenției Al-Masdar News, care-l citează pe bloggerul turc Yoruk Yshyk, pe 05.07.2020, nava mare de desant Saratov a Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a trecut prin Bosfor îndreptându-se spre portul sirian Tartus. Conform datelor furnizate de bloggerul turc, de regulă, această navă transportă tehnică blindată grea, respectiv tancuri și transportoare blindate.

Al-Masdar News consideră că livrarea unor astfel de arme în Siria este foarte importantă, în special în legătură cu numărul mare de confruntări armate dintre trupele siriene și turce din nord-vestul Siriei, chiar înainte de încetarea focului din luna martie. În urma acestor confruntări, trupele siriene au suferit pierderi grele în ceea ce privește tehnica de luptă.

De obicei, Federația Rusă intensifică furnizarea de arme înainte de începerea operațiunilor militare în zona Idlib, precum și în alte sectoare ale frontului. În prezent, forțe suplimentare ale trupelor guvernamentale siriene sunt concentrate în partea de sud a Provinciei Idlib – în Valea Al-Gab și în regiunea muntoasă din Jebel al-Zawiya. Aici continuă activitățile militare ale mai multor grupări teroriste, precum Partidul Islamic din Turkestan, precum și Khuras ad-Din. Aceasta încalcă acordurile dintre Moscova și Ankara din 05 martie 2020.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Nava mare de desant Saratov aparține Brigăzii 197 Nave de Desant – Sevastopol din cadrul Bazei Navale Crimeea – Sevastopol a FRMN. În compunerea brigăzii se află șapte nave mari de desant, din care trei Proiect 1171 (Nikolai FilchenkovOrskSaratov) și patru Proiect 775 II/III (AzovNovocherkasskCezar KunikovYamal).

Probabil, nava mare de desant Saratov aceasta a plecat spre portul sirian Tartus și Baza Navală – Novorossiysk a FRMN.

Începând din anul 2015, navele de desant ale FRMN participă în mod activ la operația denumită Expresul sirian. Aceasta include transportul pe ruta Novorossiysk – Tartus de tehnică și echipamente militare pentru trupele ruse și siriene.

Surse: topcor.ru, twitter.com.

Lasă un comentariu