Nave de luptă ale Flotei ruse de Nord au executat un atac cu rachete în Marea Barents

Serviciul de presă al Flotei ruse de Nord a anunțat că, pe 09.07.2020, o grupare a forțelor întrunite de asalt, condusă de crucișătorul cu propulsie nucleară Petru cel Mare, cu sprijinul avioanelor Tu-22M3 ale Aviației cu rază lungă de acțiune, a executat un atac cu rachete asupra unei grupări navale a adversarului convențional, în Marea Barents.

Lansările practice de rachete antinavă au fost efectuate de o grupare navală de asalt formată din crucișătoarele Petru cel Mare și Mareșal Ustinov. Tragerile au fost executate cu rachete de croazieră Granit și Vulkan asupra unor poziții țintă complexe, care au imitat gruparea navală a adversarului convențional și au fost dispuse la distanța maximă de tragere.

Un atac simultan cu rachete de croazieră din clasa aer-sol a fost executat de avioane de bombardament Tu-22M3 ale Aviației cu rază lungă de acțiune, dintr-un raion situat deasupra acvatoriului Mării Barents, asupra aceluiași grup de ținte, aflat la o distanță de 400 de kilometri.

Lansările de rachete au fost executate în cadrul etapei de acțiuni practice a unei convocări de marș a Flotei de Nord, care se desfășoară în Marea Barents, sub conducerea comandantului acestei flote, viceamiral Aleksandr Moiseev.

Anterior, pe 08 iulie, participanții la convocare au desfășurat etapa de exerciții tactice, în timpul căreia au fost finalizate pregătirile pentru formarea grupărilor navale și a forțelor flotei, în vederea îndeplinirii de misiuni potrivit destinației.

După cum a precizat comandantul Flotei de Nord, viceamiral Aleksandr Moiseev, care a efectuat un bilanț preliminar al etapei de acțiuni practice ale convocării de marș, grupările de forțe întrunite au desfășurat o serie de exerciții de asigurare a stabilității de luptă a componentei navale a Forțelor Nucleare Strategice, de căutare și distrugere a submarinelor adversarului convențional, de implementare a unor tactici și metode de înfrângere a grupărilor navale adverse, de apărare a coastelor mării, de protejare a căilor de comunicații maritime și de asigurare a securității activităților economice maritime.

În timpul convocării de marș, forțele Flotei de Nord îndeplinesc misiuni în acvatoriul Mării Barents, unde au fost dispersate pe o suprafață de peste 250.000 de kilometri pătrați. La anumite etape ale convocării de marș participă peste 30 de nave de luptă de suprafață, submarine și nave auxiliare, peste 20 de aparate de zbor și aproximativ 40 de unități de tehnică militară aparținând Trupelor de Rachete și Artilerie de Coastă din cadrul Trupelor de Apărare Antiaeriană ale Flotei de Nord.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Probabil, activitățile aflate în curs de desfășurare în Marea Barents reprezintă cele mai ample și mai complexe acțiuni de pregătire pentru luptă desfășurate în cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse în anul de instrucție 2020.

Trebuie remarcat caracterul întrunit al activităților, care sunt executate simultan pe uscat, pe mare și în aer. De asemenea, este interesantă participarea la etapa practică a acestora a bombardierelor cu rază lungă de acțiune de tip Tu-22M3. Acestea provin, probabil, de la Regimentul 40 Aviație Mixtă – Olenegorsk (Regiunea Murmansk) din cadrul Aviației cu rază lungă de acțiune (Aviația Strategică).

După lansările de rachete de croazieră efectuate de pe crucișătoarele Flotei de Nord și bombardierele Aviației Strategice, în aceste zile este așteptată și exectuarea unei lansări de testare a rachetei hipersonice Zircon. Aceasta va fi efectuată de la bordul fregatei Amiral Gorshkov, aflată în Marea Albă. Nu este exclus ca lansarea rachetei să fie corelată cu activitățile aflate în curs de desfășurare în cadrul Flotei de Nord.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s