Submarinul Kolpino al FRMN a efectuat o scufundare la adâncime, cu așezare pe fundul mării

Departamentul asigurare informațională din cadrul Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a anunțat că, pe 09.07.2020, echipajul submarinului Kolpino a efectuat o scufundare la adâncime, cu executarea unui element important de pregătire pentru luptă, respectiv așezarea pe fundul mării.

Activitatea s-a desfășurat în conformitate cu Planul de pregătire pentru luptă a forțelor de submarine ale flotei, într-unul dintre poligoanele maritime din acvatoriul Mării Negre.

Echipajul submarinului a desfășurat o serie de antrenamente în cadrul misiunilor încredințate, executând scufundări la diverse adâncimi, până la o adâncime maximă de peste 200 de metri.

În timpul îndeplinirii elementului de așezare a submarinului pe fundul mării, marinarii au executat agloritmi de acțiune pentru conducerea navei și au verificat funcționarea tuturor sistemelor și mecanismelor submarinului.

După încheierea activităților desfășurate în imersiune, echipajul submarinului Kolpino a ieșit la suprafață și a continuat îndeplinirea de antrenamente, în conformitate cu Planul de pregătire pentru luptă.

Scufundarea submarinului cu așezarea pe fundul mării a fost asigurată de echipajul navei de salvare Epron.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Submarinul Kolpino face parte din Brigada 4 Submarine – Novorossiysk din cadrul Bazei Navale – Novorossiysk a FRMN.

În prezent, din cele șase submarine Proiect 636.3 ale FRMN se află în Marea Neagră doar submarinele Kolpino și Veliky Novgorod.

Trebuie precizat faptul că, în timp ce submarinul Kolpino este unul dintre cele mai active submarine ale FRMN, submarinul Veliky Novgorod se află la extrema cealaltă, nefiind semnalat în ultimul an la activități de pregătire pentru luptă pe mare.

Trei submarine Proiect 636.3 ale FRMN (Krasnodar, Novorossiysk și Rostov pe Don) se află în Marea Mediterană, iar submarinul Stary Oskol se află în Marea Baltică, fiind neoperațional.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s