Dragorul Ivan Antonov al FRMN revine la Sevastopol după ce a îndeplinit misiuni în Marea Mediterană

Departamentul asigurare informațională din cadrul Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a anunțat, pe 09.07.2020, că echipajul navei de apărare antimină Ivan Antonov efectuează un marș planificat din Marea Mediterană spre punctul de dislocare permanentă din Sevastopol.

În prezent, dragorul tranzitează Strâmtorile Dardanele și Bosfor. Nava a îndeplinit misiuni în cadrul Grupării navale operative a Forțelor Navale ale Federației Ruse din Marea Mediterană timp de peste cinci luni.

Pentru echipajul navei a fost primul marș de lungă durată de la introducerea în compunerea FRMN.

Dragorul de bază Ivan Antonov a fost construit la Șantierul Naval Sredne-Nevsky, find lansat la apă în anul 2018. Nava a fost introdusă în dotarea FRMN în luna ianuarie 2019. Aceasta face parte din noua generație de nave de luptă împotriva minelor. Dragorul are în dotare complexe moderne de căutare și descoperire a minelor, fiind destinat pentru apărarea antimină a bazelor navale, zonei maritime de litoral și a navelor flotei, în timpul traversării mării.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Dragorul Ivan Antonov aparține Brigăzii 68 Nave Pază Raion Maritim – Sevastopol din cadrul Bazei Navale Crimeea – Sevastopol a FRMN. Acesta a plecat de la Sevastopol pe 16.01.2020.

Potrivit surselor turcești, pe 09.07.2020, prin Strâmtoarea Bosfor au mai trecut spre Marea Neagră alte două nave rusești. Este vorba despre remorcherul de salvare Professor Nikolai Muru și vedeta antidiversiune Kadet, ambele din compunerea FRMN.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s