Bombardiere rusești cu rază lungă de acțiune de tip Tu-22M3 au executat lansări de rachete și bombe în Siberia  

Departamentul pentru informare și comunicații în masă din cadrul Ministerului rus al Apărării a anunțat că, pe 10.07.2020, în Regiunea Irkutsk, a fost executat un exercițiu tactic de zbor cu un regiment de aviație din cadrul Aviației cu rază lungă de acțiune.

La exercițiu au participat până la 10 echipaje ale bombardierelor cu rază lungă de acțiune Tu-22M3 și peste 50 de unități de tehnică militară și specială.

Echipajele bombardierelor au desfășurat activități de întrebuințare în luptă a mijloacelor de distrugere asupra țintelor terestre, într-un poligon de instrucție, în cooperare cu alte genuri de aviație și cu depășirea sistemului de apărare antiaeriană a adversarului convențional.

Personalul de comandă al marii unități de aviație din Extremul Orient a verificat acțiunile personalului navigant și tehnic al regimentului de aviație privind îndeplinirea normativelor pentru pregătirea accelerată a tehnicii de aviație pentru decolare, pregătirea și scoaterea automobilelor și tehnicii speciale a regimentului de aviație de sub atacul cu rachete, precum și pregătirea pentru dislocarea personalului detașamentelor înaintate pe aerodromurile operaționale, în vederea îndeplinirii de misiuni potrivit destinației.

În timpul exercițiului, au fost notate acțiunile coordonate ale personalului regimentului de aviație pentru îndeplinirea misiunilor încredințate.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Exercițiul tactic de zbor a fost executat în cadrul Regimentului 200 Aviație de Bombardament – Sredny (aerodrom Belaya) din Regiunea Irkutsk. Acesta face parte din Divizia 326 Aviație de Bombardament – Ukrainka a Aviației cu rază lungă de acțiune (Aviația Strategică).

Postul de televiziune Zvezda a prezentat un material video referitor la exercițiu, care poate fi vizualizat la adresa:

https://tvzvezda.ru/news/forces/content/20207101749-TPHZe.html.

În fotografiile postate pe site-ul Ministerului rus al Apărării și în materialul video al postului de televiziune Zvezda au fost identificate avioanele cu numere de bord roșii, astfel: 12 (număr de înregistrare RF-94148), 16, 26 (număr de înregistrare RF-94216), 30, 36, (număr de înregistrare RF-94137) 37 (număr de înregistrare RF-34025), 50 (număr de înregistrare RF-34091) și 67 (număr de înregistrare RF-94218).

Unele dintre avioane aveau câte o rachetă de croazieră de tip H-32 sub aripi, iar altele nu aveau nimic, probabil dispunând de bombe amplasate în interiorul fuzelajului.

Este interesant de remarcat faptul că o parte dintre avioanele Tu-22M3 nu aveau niciun fel de însemne, cu excepția stelei roșii în cinci colțuri.

Un exercițiu similar a mai fost executat în estul Federației Ruse și pe 13.02.2020, cu participarea a 10 bombardiere Tu-22M3. Între participanții la acesta au fost identificate bombardierele cu numerele de bord 34, 36, 50 și 67 roșii. Ultimele trei dintre acestea au participat și la exercițiul din 10 iulie.

Surse: mil.ru, tvzvezda.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s