În portul Tartus din Siria, a fost executat un exercițiu comun al militarilor ruși și sirieni

Departamentul asigurare informațională din cadrul Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a anunțat, pe 10.07.2020, că militarii ruși și sirieni au executat, în acvatoriul Mării Mediterane, în raionul Provinciei Tartus, un exercițiu comun de apărare a unor obiective de importanță strategică.

În total, la manevre au participat aproximativ 500 de militari ruși și sirieni și au fost implicate vedete rapide de tip Raptor și Gracionok, precum și dragorul maritim Viceamiral Zakharin. Sprijinul aerian a fost asigurat de elicoptere Mi-8AMTȘ și Mi-35 ale Aviației Forțelor Terestre, care au decolat de la Baza Aeriană – Hmeimim.

Potrivit scenariului exercițiului, o navă a adversarului convențional, al cărui rol a fost jucat de o altă vedetă de tip Raptor, a încălcat granița și a fost descoperită de militarii sirieni. Ulterior, aceasta a fost blocată de subunități antidiversiune ale militarilor ruși și sirieni, cu sprijinul aerian al elicopterelor. Atunci când nava infractoare a încercat să scape, militarii ruși au întrebuințat împotriva acesteia mitralierele grele.

După legenda exercițiului, înainte de a fi înfrânt, adversarul a reușit să mineze acvatoriul de apă și zona de litoral. Astfel, în etapa a doua a exercițiului, a intrat în acțiune dragorul rusesc, pentru distrugerea minelor.

Pentru căutarea minelor submarine, au fost implicați și scafandri ai forțelor antidiversiune ale Forțelor Navale ale Federației Ruse, care au examinat fundul apei în zona de desfășurare a exercițiilor și au raportat absența obiectelor periculoase.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Postul de televiziune Zvezda a prezentat un material video cu cadre din timpul exercițiului. Acesta poate fi vizualizat la adresa: https://tvzvezda.ru/news/forces/content/2020710450-tt8kh.html.

Din acesta rezultă că exercițiul a fost executat sub conducerea contraamiralului Vladimir Kondratov. Între participanți au fost identificate două vedete rapide de tip Raptor, vedeta antidiversiune P-424 Kinel, clasa Gracionok, număr de bord 837, dragorul maritim Viceamiral Zakharin, număr de bord 908, două elicoptere Mi-8AMTȘ și Mi-35, precum și doi scafandri de luptă.

Sursa: tvzvezda.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s