Presa germană: Federația Rusă are un avans de 15-20 de ani în fața SUA, datorită sistemului S-500 Prometheus

Publicația germană Focus a informat recent că, în problemele de apărare antiaeriană, Federația Rusă este în fața Statelor Unite și a altor țări occidentale cu 15-20 de ani, datorită noului sistem de rachete antiaeriene S-500 Prometheus.

Potrivit acesteia, chiar și noile avioane de vânătoare de generația a cincea, care întrebuințează tehnologie stealth, pot fi o pradă ușoară pentru S-500.

Inițial, era planificat ca Prometheus să fie introdus în înzestrare în anul 2025, dar, cu este exclus ca noile complexe să ajungă la armată încă din acest an.

“Complexul S-500 este capabil să distrugă practic toate țintele existente în atmosferă și în spațiu. De aceea, poate îndeplini misiuni strategice în domeniul apărării antirachetă”, a scris publicația pe 08 iulie, citând declarațiile specialistului militar rus Igor Korotchenko.

În materialul din Focus, jurnaliștii germani au scris că: “sistemul de apărare antiaeriană a devenit un complex omnivor, cu un avans de 15-20 de ani față de sistemele de apărare antiaeriană occidentale”. În afară de aceasta, încă de anul trecut, experții chinezi au numit sistemul Prometheus cel mai avansat complex de apărare antiaeriană din lume, care va fi capabil să doboare chiar și meteoriți.

Pe 03 iulie, comandantul-șef al Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse, Serghei Surovikin, s-a referit la posibilitățile de întrebuințare a sistemului S-500 în Cosmos. Potrivit declarațiilor sale, noul sistem de apărare antiaeriană poate să distrugă armamente hipersonice în spațiul din proximitatea Pământului, chiar și în Cosmosul apropiat.

Potrivit datelor furnizate de Ministerul rus al Apărării, testarea complexului va avea loc în acest an, iar introducerea în înzestrare se va efectua în anii următori.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Sistemul de apărare antiaeriană S-500  Prometheus a fost dezvoltat de concernul Almaz-Antey, ca o generație nouă de sisteme de rachete antiaeriene, pe principiul rezolvării separate a misiunilor de distrugere a țintelor balistice și aerodinamice.

Misiunea de bază a sistemului constă în distrugerea rachetelor balistice cu rază medie de acțiune și, în caz de necesitate, a blocurilor de luptă ale rachetelor balistice intercontinentale, pe porțiunea finală a traiectului de zbor al acestora.

Complexul S-500 este capabil să distrugă aparate de zbor hipersonice, avioane și aparate de zbor fără pilot.

Vicepremier rus, Iuri Borisov, a declarat, pe 09.05.2020, în cadrul unui interviu acordat agenției Interfax, că toate elementele sistemului S-500 au fost produse și au fost testate. În luna iulie anul trecut, Borisov a spus că livrările de sisteme S-500 pentru Forțele Armate ale Federației Ruse vor putea să înceapă în anul 2020.

Ministrul industriei și comerțului, Denis Manturov, a declarat anterior pentru Interfax că sistemul S-500 este gata pentru producerea în serie, caracteristicile de bază ale acestuia fiind confirmate în timpul testelor.

Sursa: iz.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s