Podul peste Strâmtoarea Kerci ajută deja la rezolvarea problemei privind aprovizionarea cu apă a peninsulei Crimeea

Pe 11 iulie 2020, o garnitură de tren cu echipamentele, materialele și specialiștii necesari pentru construcția conductei de apă temporare Belogorsk-Simferopol a trecut peste podul Crimeea, de pe teritoriul Federației Ruse continentale, și a ajuns în peninsulă. În acest fel, podul peste Strâmtoarea Kerci îi ajută deja pe locuitorii Crimeii să rezolve problema privind aprovizionarea cu apă.

Șeful Crimeii, Serghei Aksenov, a participat la întâmpinarea mărfurilor și a specialiștilor, prezentând detalii cu ceea ce se întâmplă pe pagina sa de Vkontakte.

Aksenov a precizat că militarii au adus conducte de apă, prin care bazinul Taigan va fi conectat la bazinul Simferopol, din care apa va curge în capitala Crimeii. Prin această conductă vor fi furnizați aproximativ 50.000 de metri cubi de apă din Raionul Belogorsky. Acest lucru va permite practic asigurarea integrală a nevoilor de apă ale orașului și locuitorilor săi. Șeful regiunii s-a plâns că, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, a apărut o anumită penurie de apă potabilă în Simferopol. Din această cauză, a fost nevoit să solicite ajutor liderului rus, Vladimir Putin, și ministrului rus al apărării, Serghei Șoigu.

Aksenov a remarcat că ajutorul a venit instantaneu. Acesta i-a mulțumit adjunctului ministrului rus al apărării, general de armată Dmitri Bulgakov, care, personal, a zburat în Crimeea și a studiat întreaga rută a conductelor la fața locului.

“În prezent, sunt stabilite toate misiunile necesare, iar toate unitățile sunt furnizate. Sunt sigur că lucrarea va fi finalizată cât mai curând posibil”, a menționat Aksenov.

De la Ministerul rus al Apărării s-a precizat că lungimea conductei va depăși 60 de kilometri. Construirea acesteia va fi realizată de subunități de asigurare tehnico-materială din Regiunile Militare Sud și Vest. În total, vor fi implicați peste 300 de militari și aproximativ 150 de unități de tehnică militară de diverse tipuri.

Comentariu remnmilitaryblog.com: În prezent, în Republica Crimeea, sunt în curs de implementare mai multe proiecte, care au ca scop asigurarea necesarului de apă pentru populația peninsulei.

Problemele din acest domeniu au fost cauzate, îndeosebi, de oprirea de către partea ucraineană a livrărilor de apă din Nipru, prin intermediul Canalului Crimeii de Nord, care asigura aproximativ 85% din necesarul de apă al peninsulei. La aceasta s-au adăugat efectele secetei din acest an, care au făcut ca deficitul de apă să crească.

Pe acest fond, în ultima perioadă, au apărut o serie de estimări și avertizări potrivit cărora Federația Rusă va declanșa o operație militară în sudul Ucrainei, pentru a facilita reluarea livrărilor de apă în Peninsula Crimeea prin canalul din nordul acesteia.

Însă, pe măsură ce partea rusă se pare că este capabilă să rezolve prin resurse proprii problemele privind asigurarea necesarului de apă din peninsulă, perspectivele unei eventuale invazii în sudul Ucrainei par tot mai îndepărtate.

Sursa: topcor.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s