Primul bombardier modernizat Su-34 a fost livrat unui regiment de aviație din vestul Federației Ruse

Serviciul de presă al Regiunii Militare Vest din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a informat că, pe 16.07.2020, un bombardier modernizat de tip Su-34 a fost livrat regimentului de aviație din Regiunea Voronezh.

Personalul navigant și tehnic din compunerea regimentului a asigurat recepția noii aeronave de la întreprinderea producătoare, precum și transferul acesteia la locul de dislocare permanentă.

Noul bombardier diferă de predecesorii săi prin sistemele îmbunătățite de război electronic, de conducere a armamentelor și de dirijare.

Avionul este primul bombardier multirol modernizat, care a fost produs la Întreprinderea de aviație din Novosibirsk.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Bombardierul de front de tip Su-34 a fost introdus în dotarea Regimentului 47 Aviație Mixtă – Voronezh (aerodromul Baltimor) din cadrul Diviziei 105 Aviație Mixtă – Voronezh a Armatei 6 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană – Sankt Petersburg.

Regimentul este prima unitate din cadrul Forțelor Aerocosmice care a fost dotată cu avioane de acest tip, în perioada 2011-2013. Acesta dispunea de 24 de avioane de acest tip (două escadrile), însă una dintre aeronave (număr de bord 28 roșu) a fost avariată în timpul unei aterizări nereușite.

Probabil, avionul livrat pe 16.07.2020 este destinat pentru completarea celor două escadrile, care vor avea din nou 24 de avioane operaționale.

Până în prezent, Forțele Aerocosmice ale Federației Ruse au primit 120 din cele 124 de avioane de bombardament de tip Su-34 contractate în 2008 (32 de avioane) și 2012 (92 de avioane). Ultimele patru avioane de acest tip ar trebui să fie livrate beneficiarului în cursul anului 2020. Probabil, acestea vor înlocui aeronavele avariate în timpul procesului de exploatare.

La începutul lunii iunie, Ministerul rus al Apărării și compania Sukhoi au încheiat un nou contract, pe trei ani, pentru construirea a aproximativ 20 de bombardiere Su-34.

În total, Ministerul rus al Apărării intenționează să achiziționeze aproximativ 200 de bombardiere de front Su-34, care s-au comportat foarte bine în campania din Siria.

Potrivit anumitor surse, în anul 2021, va fi încheiat un contract pentru achiziționarea noilor bombardiere profund modernizate de tip Su-34M, care vor fi livrate până în anul 2027. Deși inițial s-a anunțat că vor fi contractate 76 de avioane Su-34M, după încheierea contractului pentru 20 de bombardiere Su-34, probabil că numărul acestora va fi mai mic (în jur de 60 de aeronave).

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s