Bombardiere rusești cu rază lungă de acțiune Tu-22M3 au executat lansări de rachete în Regiunea Murmansk

Grupul de asigurare informațională din cadrul Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse a anunțat, pe 17.07.2020, că, în cadrul regimentului de aviație mixtă din Regiunea Murmansk al Aviației cu rază lungă de acțiune, a fost executat un exercițiu tactic de zbor, cu echipajele bombardierelor Tu-22M3.

Pe timpul desfășurării activităților, piloții au îndeplinit misiuni de organizare a serviciului în aer deasupra acvatoriului Mării Barents și au executat lansări practice de rachete asupra unor ținte indicate.

“Activitățile s-au desfășurat potrivit Planului de pregătire pentru luptă. Personalul tehnico-ingineresc a pregătit tehnica de aviație și mijloacele de distrugere aeriană. Echipajele de zbor au finalizat lansările de rachete asupra unor obiective prestabilite și au făcut față misiunilor. Toate echipajele au efectuat aterizarea pe aerodrom, fără probleme, a precizat comandantul regimentului”, colonel Vadim Belosliudtsev.

În total, la zborurile efectuate în timpul exercițiului au fost implicate până la 10 avioane Tu-22M3, precum și 20 de unități de tehnică auto și specială.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Exercițiul tactic de zbor și lansările de rachete au fost executate în cadrul Regimentului 40 Aviație Mixtă – Olenegorsk (Regiunea Murmansk) aparținând Aviației cu rază lungă de acțiune (Aviația Strategică).

Postul de televiziune Zvezda a prezentat un material video cu cadre din timpul exercițiului, care poate fi vizualizat la adresa:

https://tvzvezda.ru/news/forces/content/202071728-JPjIr.html.

În urma analizării acestuia, au fost identificate bombardierele Tu-22M3 cu numerele de bord 48 și 16 roșii. Acestea aveau sub aripi sau sub fuselaj amplasate câte o rachetă de tip H-32.

Începând de la sfîrșitul lunii iunie, toate cele trei regimente ale Aviației Startegice dotate cu bombardiere Tu-22M3, respectiv Regimentul 52 Aviație de Bombardament – Shaikovka (Regiunea Kaluga), Regimentul 200 Aviație de Bombardament – Sredny (aerodrom Belaya) din Regiunea Irkutsk și Regimentul 40 Aviație Mixtă – Olenegorsk (Regiunea Murmansk), au executat lansări de rachete H-32.

Surse: mil.ru, tvzvezda.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s