În cadrul verificării inopinate, în Federația Rusă au continuat activitățile de pregătire pentru desfășurarea exercițiilor

Trupele ruse continuă să desfășoare activități specifice în cadrul verificării inopinate asupra nivelului de pregătire pentru luptă, care a început pe 17 iulie. După ce au fost alertate și deplasate în poligoane, structurile militare au amenajat pozițiile luptă și au început să îndeplinească misiuni, potrivit destinației.

 Regiunea Militară Sud

* În cadrul verificării inopinate a nivelului de pregătire pentru luptă al marii unități de rachete din Ținutul Krasnodar a Armatei 49 arme întrunite, echipajele complexelor de rachete operativ tactice Iskander au efectuat marșuri cu tehnica din dotare și au executat lansări electronice de rachete din poziții de start neamenjate.

Potrivit planului verificării, subunitățile de rachete au executat lansări de rachete individuale și grupate asupra unor ținte care imitau instalații de lansare ale complexelor de rachete ale adversarului convențional, precum și puncte de comandă ale acestuia. Misiunile echipajelor de luptă au fost îndeplinite din poziții de start neamenajate situate la o distanță de peste 100 de kilometri de punctul de dislocare permanentă.

* Subunități de infanterie moto ale Armatei 58 arme întrunite au organizat apărarea circulară a aeroportului Beslan din Osetia de Sud, în cadrul verificării inopinate.

Subunitățile de infanterie moto, tancuri și aruncătoare de mine au fost trecute în stare de pregătire pentru luptă deplină și au executat un marș pe tehnica din dotare. În scopul potejării căilor de comunicații, tehnica șenilată a fost transportată cu ajutorul unor trailere militare speciale.

Militarii au îndeplinit misiuni de pregătire a manevrei de apărare a aeroportului din Beslan și de contracarare a grupelor de diversiune ale adversarului convențional.

Scopul principal al activității constă în verificarea pregătirii subunităților pentru îndeplinirea misiunilor potrivit destinației.

În total, la verificarea nivelului de pregătire pentru luptă al marilor unități și unități militare ale Armatei 58 arme întrunite participă peste 6.000 de militari și aproximativ 1.500 de unități de tehnică militară și specială.

* Un grup tactic de nivel companie din cadrul unei mari unități de infanterie moto aparținând Armatei 58 arme întrunite asigură apărarea unui pod de importanță strategică din Osetia de Nord, în cadrul verificării inopinate.

Subunitățile de infanterie moto au executat un marș pe tehnica din dotare, după care au efectuat amenajarea genistică a raionului de apărare a podului. În prezent, subunitățile au finalizat pregătirile pentru respingerea unui eventual atac al grupurilor de diversiune ale adversarului, care ar putea încerca să distrugă podul peste Râul Terek din Osetia de Nord.

* În cadrul verificării inopinate, în poligoane din Caucazul de Nord și Transcaucazia, au fost formate sisteme de apărare a punctelor de comandă de campanie împotriva dronelor.

Pentru garantarea apărării împotriva atacurilor din aer, au fost întrebuințate complexe de rachete și artilerie antiaeriană Pantsir-S1 și lansatoare portabile de rachete de tip Igla. În același timp, specialiștii în război electronic au amenajat posturi de cercetare radio și suprimare radioelectronică cu întrebuințarea stațiilor de bruiaj Zhitel și a complexelor de război electronic Krasukha-S4.

Sistemele au fost constituite pe baza exeperiențelor obținute în conflictele armate moderne, care au fost introduse în programele de pregătire a trupelor și care permit asigurarea protecției punctelor de comandă împotriva dronelor adversarului convențional.

* Divizioane de rachete antiaeriene din cadrul Armatei 4 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană au asigurat apărarea antiaeriană a trupelor și forțelor alertate în cadrul verificării inopinate.

Peste 10 divizioane dotate cu sisteme S-400 și S-300, precum și cu complexe de rachete și artilerie antiaeriană Pantsir-S din compunerea diviziei Armatei 4 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană au executat marșuri în raioanele indicate, au desfășurat tehnica și au intrat în serviciul de luptă din noile raioane de poziție. Pe lângă acestea, protecția forțelor armatelor de arme întrunite împotriva atacurilor aeriene este asigurată și de complexe de rachete antiaeriene ale Forțelor Terestre de tip Buk-M2, Buk-M3 și Tor-M.

Echipajele subunităților de apărare antiaeriană îndeplinesc misiuni de aoperire a raioanelor de concentrare a marilor unități și unități militare ale Regiunii Militare Sud implicate în activitățile desfășurate în timpul verificării inopinate în Caucazul de Nord, Transcaucazia, Regiunile Astrakhan, Volgograd și Rostov, în Ținutul Krasnodar și în Republica Crimeea.

* Subunități aparținând corpului de armată al Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) au desfășurat un punct de comandă de campanie în poligonul intercategorii Opuk, în cadrul verificării inopinate.

În timpul activităților de desfășurare a acestuia, în poligonul Opuk a aterizat desantul aerian tactic pentru cercetarea terenului.

După evaluarea situației, în poligon, în compunerea coloanelor auto au sosit militarii unui batalion de asigurare al corpului de armată al FRMN pentru amenajarea punctului de comandă de campanie.

Timp de câteva ore, au fost desfășurate punctele mobile, au fost instalate mijloacele de comunicații, a fost luate măsuri de mascare cu plase de protecție și s-au organizat condițiile de trai pentru militari.

Înaintea sosirii echipei de comandă și a grupelor operative ale corpului de armată în punctul de comandă, subunități ale regimentului de protecție RCB au efectuat dezinfecția taberei amenajate.

În prezent, personalul taberei de campanie se pregătește pentru primirea și îndeplinirea misiunilor încredințate.

Regiunea Militară Vest

* În marile unități și unități militare ale armatei de arme întrunite din Regiunea Leningrad, peste 6.000 de militari aparținând subunităților de infanterie moto, tancuri, artilerie, rachete antiaeriene și cercetare au trecut la desfășurarea de acțiuni teoretice și practice în cadrul verificării inopinate.

În punctele de dislocare permanentă, personalul a îndeplinit normative practice de acțiune în timpul alertării, pregătirii armamentelor și tehnicii pentru efectuarea marșului în raioanele de concentrare, de încărcare a completelor de luptă și a rezervelor de mijloace materiale, de formare a coloanelor de marș și de organizare a conducerii și comunicațiilor pe timpul deplasării.

Verificarea nivelului de pregătire a unităților militare va dura până la sfârșitul săptămânii. În acest interval, militarii își vor perfecționa deprinderile în compunerea echipajelor și plutoanelor și vor efectua antrenamente în vederea desfășurării de activități după alertare în compunerea unităților și marilor unități.

Desfășurarea antrenamentelor de pregătire pentru luptă reprezintă cea mai eficientă metodă de instruire a efectivelor marii unități operative și sunt executate în conformitate cu Planul de pregătire pentru luptă al acesteia.

* Pe teritoriul brigăzii de rachete a armatei de arme întrunite din Regiunea Leningrad, militarii au trecut la executarea de activități practice în cadrul verificării inopinate.

Militarii brigăzii au efectuat un marș către poligon, pe o distanță de 50 de kilometri. După sosirea în raionul indicat, militarii au îndeplinit normative de  încărcare a rachetelor, de deplasare în poziții, de efectuare a manevrei antifoc și de mascare a tehnicii.

La încheierea activităților, echipajele vor asigura efectuarea unor lansări de rachete de instrucție cu întrebuințarea complexelor de rachete operativ-tactice Iskander-M, în poligonul Luga, în diverse momente ale zilei, din poziții amenajate și din marș.

La verificare participă aproximativ 200 de militari și peste 40 de unități de armamente și tehnică militară și specială din dotarea brigăzii de rachete.

Trupele de Desant Aerian

În punctul de conducere al marii unități de desant-asalt din Novorossiysk a fost organizat controlul activităților desfășurate de subunitățile și unitățile militare în cadrul verificării inopinate.

În timp real, toate activitățile sunt monitorizate permanent, iar rapoartele din punctele de conducere de campanie ale unităților militare situate în zonele de concentrare sunt colectate și rezumate.

Comunicațiile dintre conducerea marii unități și unitățile și subunitățile implicate în verificarea inopinată, transmiterea semnalelor de conducere și culegerea informațiilor de la toate nivelurile sunt asigurate prin întrebuințarea sistemului automatizat de conducere Andromeda-D.

Acesta este format dintr-un complex de mijloace automatizate pentru dotarea punctelor de conducere mobile și staționare ale trupelor. În funcție de misiune, complexul poate fi instalat pe șasiul camionului KamAZ cu două axe sau pe mașinile de luptă BTR-D, BMP-2 sau BMD-4. În plus, ținând cont de specificul Trupelor de Desant Aerian,  complexul Andromeda este adaptat pentru desantarea din aeronave ale Aviației Militare de Transport. Componentele sistemului sunt capabile să transmită informații atât prin canale tradiționale VHF și HF, precum și cu ajutorul noilor mijloace de comunicații de mare viteză.

Caracteristicile tehnice ale ASU Andromeda-D asigură în mod fiabil transmiterea operativă către subunitățile Trupelor de Desant Aerian a semnalelor prin canale de conducere închise, trimiterea online a comenzilor și rapoartelor de feedback, inclusiv pe timpul marșurilor către locurile de îmbarcare din stațiile de cale ferată și aerodromuri sau pe parcursul transferului de forțe și îndeplinirii misiunilor ulterioare.

În total, la verificare participă aproximativ 2.000 de militari și peste 650 de armemnte și tehnică militară și specială din cadrul marii unități de desant-asalt din Novorossiysk.

Alte date

Adjunctul ministrului rus al apărării, general colonel Aleksandr Fomin, a anunțat că partea rusă și-a informat partenerii străini despre scopurile și misiunile verificării inopinate asupra nivelului de pregătire al trupelor.

“Ministerul rus al Apărării, de bună-credință, și-a informat partenerii străini prin canale militar-diplomatice asupra scopurilor și misiunilor vizate de activitățile desfășurate în timpul verificării inopinate”, a precizat Fomin.

Potrivit declarațiilor acestuia, luni 20 iulie, va participa la un briefing cu atașații militari străini la Moscova, pe care-i va informa despre desfășurarea verificării inopinate în cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse.

Aleksandr Fomin a mai declarat că verificarea are un caracter planificat și vizează pregătirea pentru exercițiul Caucaz-2020, nefiind legată de evoluția situației de la granița dintre Armenia și Azerbaidjan.

Surse: mil.ru, militarynews.ru, tass.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s