Presa ucraineană: Federația Rusă va obține controlul total asupra Mării Negre

Publicația politico-militară ucraineană „Securitatea Mării Negre” a publicat un articol potrivit căruia Federația Rusă desfășoară în adâncurile Mării Negre un complex eșalonat pentru iluminarea situației subacvatice și de la suprafața apei. Potrivit experților jurnalului, în acest fel, Federația Rusă va obține controlul total asupra acvatoriului Mării Negre.

Revista ucraineană se referă la un studiu la care a luat parte și fostul comandant al Forțelor Navale ale Ucrainei, Serghei Gaiduk. Conform concluziilor părții ucrainene, Federația Rusă creează un cap de pod subacvatic, cu care se va stabili controlul deplin asupra Mării Negre. Astfel, „Securitatea Mării Negre” avertizează comunitatea mondială că rușii vor militariza nu numai spațiul, ci și lumea subacvatică a planetei.

Analiștii ucraineni consideră că, în curând, la Cap Khersones și Cap Tarkhankut, de lângă coasta Crimeii, vor apărea instalații de radiații electromagnetice, care vor putea influența obiectele marine la o distanță de aproximativ 30 de kilometri.

Revista menționează că autoritățile de la Kremlin intenționează să monitorizeze și accesul unui potențial adversar la facilitățile traseului de gaz Turkish Stream. Echipamente similare ar putea fi utilizate, de asemenea, și pentru instalațiile Blue Stream.

Sursa: topcor.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s