Vladimir Putin: Ucraina a luat mai mult din Crimeea decât a dat

În cadrul vizitei de lucru pe care a efectuat-o la Kerci, pe 20.07.2020, președintele rus, Vladimir Putin, a declarat că, înainte de reintegrarea Crimeii în Federația Rusă, Ucraina a luat mai mult din peninsulă decât a dat. Acest lucru a fost necesar pentru susținerea altor regiuni ucrainene.

“Atunci când încă mai aveam relații normale, am vorbit cu colegii ucraineni, inclusiv din cadrul Guvrnului Ucrainei, cu ultimul premier (înainte de Maidan era în funcție Nikolay Azarov, n.r.). I-am spus atunci: Ce faceți, că luați bani din Crimeea? El mi-a răspuns: Nu avem de ales. Crimeea produce ceva. Suntem nevoiți să luăm mai mult de acolo decât dăm, pentru a susține alte regiuni ale Ucrainei”, a precizat Putin.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Recent (12 iulie), în cadrul programului Moscova. Kremlinul. Putin de la canalul de televiziune Rusia-1, Vladimir Putin a declarat că deteriorarea relațiilor ruso-ucrainene nu s-a produs din cauza reintegrării peninsulei în Federația Rusă. În opinia sa, acest lucru s-a întâmplat după lovitura de stat de la Kiev.

“În ceea ce privește cronologia evenimentelor trebuie spus că, în primul rând, a avut loc o lovitură de stat și confiscarea puterii, iar din acel moment, părerile și căile noastre cu conducerea Ucrainei au devenit diametral opuse. Din acel moment ne-am despărțit. După aceea, Crimeea a revenit în Federația Rusă și nu invers. Deci, faptul că relațiile noastre s-au deteriorat cu Ucraina nu ține, în principiu, de Crimeea”, a precizat Putin.

Sursa: diana-mihailova.livejournal.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s