Fregata Amiral Kasatonov, Proiect 22350, a fost introdusă în dotarea Forțelor Navale ale Federației Ruse

Reprezentantul oficial al Forțelor Navale ale Federației Ruse, căpitan rang I Igor Dygalo, a anunțat că, pe 21.07.2020, fregata Amiral Kasatonov, Proiect 22350, a fost introdusă în dotarea flotei.

“Prin ordin al comandantului-șef al Forțelor Navale, amiral Nikolay Evmenov, noua fregată Amiral Kasatonov, a fost introdusă în compunerea flotei”, a precizat Dygalo.

Ceremonia de introducere în compunerea flotei și de arborare a drapelului Sfântului Andrei s-a desfășurat pe Râul Neva, la Sankt Petersburg, unde nava a sosit pentru participarea la Parada navală principală.

“Fregata Amiral Kasatonov a finalizat testele de stat și a fost primită în compunerea flotei. Astfel, Forțele Navale sunt completate cu încă o navă capabilă să rezolve în mod eficient misiunile încredințate în zona maritimă îndepărtată și în zona oceanică”, a spus Evmenov.

Fergatele Proiect 22350, care sunt construite la Șantierul Naval Nordic din Sankt Petersburg, parte a Corporației Întrunite Constructoare de Nave (OSK), sunt nave pentru zona maritimă îndepărtată, purtătoare de armament de mare precizie. Acestea sunt capabile să acționeze atât în mod individual, cât și în compunerea grupărilor întrunite ale Forțelor Navale ale Federației Ruse.

Navele de acest tip au un deplasament de 5.000 de tone, lungimea de 135 de metri, lățimea de 16 metri și pot dezvolta o viteză de 30 de noduri. Distanța de navigație a navelor este de 4.500 de mile, autonomia de 30 de zile, iar echipajul include aproximativ 200 de militari.

Comentariu remnmilitaryblog.com: La fel ca și prima fregată Proiect 22350, Amiral Gorshkov, a doua navă de acest tip, Amiral Kasatonov, va face parte din compunerea Diviziei 43 Nave de Suprafață – Severomorsk a Flotei de Nord.

Fregata este dotată cu două instalații de lansare universale 3S-14, cu opt celule fiecare, ce pot întrebuința rachete de croazieră de tip Kalibr și Onyks. În perspectivă, aceasta va putea utiliza și noile rachete hipersonice Zircon, aflate în curs de dezvoltare.

Sursa: tass.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s