Forțele FRMN au revenit în punctele de dislocare permanentă, după participarea la verificarea inopinată

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a informat că, pe 23.07.2020, navele și efectivele marilor unități ale Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN), care au participat la verificarea inopinată asupra nivelului de pregătire pentru luptă, au revenit în punctele de dislocare permanentă din poligoanele terestre și maritime.

Pe timpul verificării, navele flotei au desfășurat diferite exerciții în acvatoriul Mării Negre, îndeplinind misiuni potrivit destinației. În total, au fost implicate aproape 20 de nave de luptă, între care fregatele Amiral Essen și Amiral Grigorovici, fregata Pytlivy, nava de patrulare Dmitri Rogachev și navele mici purtătoare de rachete Vyshny Volochek, Orekhovo-Zuevo și Ingushetia.

De asemenea, subunități ale corpului de armată al FRMN, inclusiv din cadrul marilor unități de infanterie marină și apărare de coastă, au desfășurat exerciții complexe în poligonul Opuk, cu debarcarea desantului maritim și cu executarea tragerilor de luptă.

La activități au participat peste 3.000 de militari și peste 300 de unități de tehnică militară aparținând FRMN, inclusiv nave de luptă, aparate de zbor, precum și personal și tehnică din cadrul marilor unități ale corpului de armată.

Comentariu remnmilitaryblog.com: La activitățile desfășurate în cadrul verificării inopinate au mai participat, între altele, submarinul B-271 Kolpino  și navele mari de desant Cezar Kunikov și Novocerkassk.

Astfel, trebuie remarcat faptul că, în Marea Neagră, s-au aflat simultan cel puțin șapte platforme purtătoare de rachete de croazieră Kalibr (un submarin și șase nave de suprafață). Cu toate acestea, nu au fost efectuate lansări practice de rachete de acest tip.

În schimb, navele de suprafață au executat lansări electronice de rachete și trageri de artilerie cu muniție reală. De asemenea, submarinul Kolpino a efectuat lansări de torpile.

Cu siguranță, în timpul exercițiului de comandament și stat major la nivel strategic Caucaz-2020, planificat pentru luna septembrie, vor fi executate și lansări practice de rachete Kalibr în Marea Neagră.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s