Exercițiile tactice de amploare aflate în curs de desfășurare acoperă întreg sudul Federației Ruse

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a informat, pe 23.07.2020, că peste 10.000 de militari participă la exercițiile tactice cu dublă partidă la nivel batalion, care se desfășoară, simultan, în 11 regiuni din sudul Federației Ruse și Transcaucazia.

Grupurile tactice de nivel batalion ale unităților de infanterie moto, tancuri și artilerie îndeplinesc misiuni de instrucție, cu executarea tragerilor de luptă, în poligoane de arme întrunite din Regiunile Astrakhan, Volgograd și Rostov, Ținutul Stavropol, Republicile Daghestan, Osetia de Nord, Adygeea, Cecenia și Crimeea, precum și în cadrul Bazelor Militare din Abhazia și Osetia de Sud.

În compunerea batalioanelor marilor unități de infanterie moto și artilerie îndeplinesc, de asemenea, misiuni și subunitățile alocate din diverse genuri de armă: geniu, protecție RCB, medicină militară, război electronic, apărare antiaeriană, cercetare și altele.

De asemenea, sprijinul cu foc și transportul operativ al personalului din cadrul grupelor de luptă ale desantului aerian tactic sunt asigurate de avioane și elicoptere ale Armatei de Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană.

La etapa cu trageri de luptă participă divizioane și baterii dotate cu lansatoare multiple de proiectile reactive Tornado și Grad, tunuri autopropulsate Msta-S, Gvozdika și Akatsia, precum și aruncătoare de mine de mare putere Tiulpan și Malka. De asemenea, în compunerea complexelor de cercetare și foc sunt implicate tancuri T-72B3 și T-90, precum și mașini de luptă ale infanteriei BMP-3.

Anterior s-a anunțat că, la ordinul comandantului Trupelor Regiunii Militare Sud, general de armată Aleksandr Dvornikov, continuă executarea celor 10 exerciții tactice la nivel batalion și 13 la nivel companie, care au început în timpul verificării inopinate asupra nivelului de pregătire pentru luptă.

“Exercițiile tactice la nivel batalion, precum și exercițiile speciale reprezintă baza pregătirilor pentru desfășurarea exercițiului de comandament și stat major la nivel strategic Caucaz-2020”, a declarat Aleksandr Dvornikov.

Comandantul Trupelor Regiunii Militare Sud a ordonat Centrului Regional de Conducere să asigure controlul video în toate locurile de desfășurare a exercițiilor, în regim de timp real.

“Semnalul video trebuie să fie asigurat de camerele instalate în poligoanele de arme întrunite, precum și de camerele video ale dronelor, în timpul marșurilor subunităților și a desfășurării episoadelor tactice”, a spus Aleksandr Dvornikov.

În total, în timpul perioadei de instrucție de vară, cu Trupele Regiunii Militare Sud sunt planificate peste 20 de exerciții tactice cu dublă partidă la nivel batalion, precum și 10 exerciții speciale.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s