Pentru a doua zi consecutiv, un avion rusesc a interceptat un avion american de cercetare deasupra Mării Negre

Centrul Național pentru Conducerea Apărării Federației Ruse a anunțat că, pe 24.07.2020, un avion de vânătoare rusesc Su-27 a fost ridicat în aer pentru interceptarea unui avion de cercetare american deasupra Mării Negre.

“Pentru interceptarea țintei a decolat un avion de vânătoare de tip Su-27 din cadrul forțelor de serviciu pentru apărarea antiaeriană ale Regiunii Militare Sud”, se arată în comunicatul de presă al centrului, prezentat de agenția Intefax.

Militarii ruși au informat că echipajul avionului de vânătoare rusesc, apropiindu-se la o distanță sigură de obiectul aerian, l-a identificat ca fiind un avion american de cercetare P-8A Poseidon.

“După îndepărtarea avionului de cercetare aparținând Forțelor Navale ale SUA de granița de stat a Federației Ruse, avionul de vânătoare rusesc a revenit pe aerodromul de dislocare”, au precizat reprezentanții centrului.

Cu o zi înainte, pe 23 iulie, partea rusă a anunțat, de asemenea, ridicarea în aer a unui avion de vânătoare de tip Su-27 pentru interceptarea unui avion american de cercetare P-8A Poseidon deasupra apelor neutre ale Mării Negre.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Avionul de patrulare antisubmarin P-8A Poseidon aparține Forțelor Navale ale SUA și a decolat de la Baza Aeriană Sigonella din Insula italiană Sicilia. Acesta a venit în Marea Neagră pentru participarea la exercițiul naval internațional Sea Breeze-2020.

Din analiza traiectului de zbor rezultă faptul că, aeronava, cu numărul de înregistrare 168760, s-a deplasat în zona de desfășurare a exercițiului din nord-vestul Mării Negre, după care a evoluat la vest de Sevastopol, unde s-a apropiat la o distanță de 30 de kilometri de litoral. Avionul a zburat la o altitudine de aproximativ 7.600 de metri, cu o viteză de 740 de kilometri pe oră.

Trebuie menționat faptul că avionul P-8A Poseidon nu este același cu aeronava de acest tip venită în Marea Neagră pe 23 iulie. Aceasta a avut numărul de înregistrare 169328.

Probabil, avionul de vânătoare rusesc de tip Su-27, care a fost ridicat la interceptare, aparține Regimentului 38 Aviație de Vânătoare – Belbek din cadrul Diviziei 27 Aviație Mixtă – Belbek a Armatei 4 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană – Rostov pe Don.

Tot pe 24 iulie, în Marea Neagră a îndeplinit misiuni și un avion de cercetare radioelectronică de tip RC-135 Rivet Joint aparținând Forțelor Aeriene ale SUA. Aeronava, cu numărul de bord 62-4125 și indicativul NATE61, a decolat de la Baza Aeriană Mildenholl din Marea Britanie și a venit în Marea Neagră prin spațiul aerian al României.

1

Avionul a zburat la o altitudine de aproximativ 8.000 de metri, cu o viteză de 925 de kilometri pe oră.

În zona Mării Negre, acesta a fost realimentat în aer de la un avion-cisternă de tip KC-135R  (număr de înregistrare 57-1493 și indicativ QID928).

Surse: militarynews.ru, twitter.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s