Federația Rusă a scos rachetele nucleare mobile de tip Yars pe traseele de patrulare din Regiunea Sverdlovsk

Departamentul pentru informare și comunicații în masă din cadrul Ministerului rus al Apărăii a anunțat că, pe 24.07.2020, instalațiile de lansare autonome ale complexului de rachete mobil Yars au ieșit pe traseele de patrulare de luptă din Regiunea Sverdlovsk.

În cadrul unui exercițiu tactic, subunitățile din cadrul Trupelor de Rachete cu Destinație Strategică (RVSN) desfășoară activități de scoatere a complexelor de rachete în pozițiile de campanie, de efectuare a marșurilor pe distanțe de până la 100 de kilometri și de dispersare a unităților cu schimbarea pozițiilor din teren. De asemenea, militarii execută amenajarea genistică, precum și organizarea camuflării și asigurării pazei pozițiilor de luptă.

Pe de altă parte, subunitățile speciale desfășoară o serie de acțiuni de descoperire, blocare și distrugere a grupelor de cercetare-diversiune ale adversarului, cu întrebuințarea noilor mașini antidiversiune Taifun-M, care sunt dotate cu aparate de zbor fără pilot.

Pe timpul desfășurării marșului, coloana de complexe Yars a depășit o porțiune de teren contaminat. Potrivit planului exercițiului, diversioniștii au folosit substanțe toxice pe căile de acces îndepărtate către pozițiile de campanie.

După ieșirea tehnicii din zona de contaminare radioactivă, subunitățile de protecție RCB (de radiații, chimică și biologică) au efectuat decontaminarea completă a agregatelor complexelor de rachete, inclusiv a instalațiilor de lansare autonome, cu întrebuințarea unor categorii noi de mijloace tehnice de perspectivă.

Subunitățile de protecție RCB ale RVSN au folosit mașinile termice moderne UTM-80M pentru dezinfectarea specială completă a tehnicii militare. În timpul exercițiului, subunitățile din Regiunea Sverdlovsk au dezinfectat peste 100 de unități de tehnică, inclusiv instalații de lansare ale complexelor de rachete Yars.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Exercițiul tactic cu ieșirea în teren a complexelor mobile Yars se desfășoară în cadrul Diviziei 42 Rachete – Svobodny (Nizhny Taghil) din Regiunea Sverdlovsk. Divizia face parte din compunerea Armatei 31 Rachete – Rostoshi, Orenburg (Regiunea Orenburg) a RVSN.

În compunerea diviziei se află trei regimente de rachete (308, 433 și 804) dotate cu complexe de rachete mobile Yars, cu rachete RS-24 (27 de instalații de lansare autonome).

Reînzestrarea diviziei cu noile complexe s-a realizat în perioada 2013-2017.

Postul de televiziune Zvezda a prezentat, pe 25.07.2020, un material video cu cadre din timpul exercițiului. Acesta poate fi vizionat la adresa:

https://tvzvezda.ru/news/forces/content/2020725449-1MhQu.html.

Surse: militarynes.ru, tvzvezda.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s