Capacitatea Flotei ruse din Marea Neagră de întrebuințare a submarinelor se menține la un nivel redus, din cauza programului de reparații planificate  

Analiză remnmilitaryblog.com

Submarinele Proiect 636.3 din dotarea Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) sunt supuse, prin rotație, unui proces planificat de reparații în cadrul Șantierului Naval din Kronștadt (Marea Baltică). Deși acest demers are și o parte bună, oferind Federației Ruse motivul necesar eludării Convenției de la Montreux și scoaterii submarinelor din Marea Neagră pentru îndeplinirea de misiuni în estul Mării Mediterane, el afectează însă capacitatea FRMN de a desfășura operații navale cu participarea submarinelor. Astfel, pentru următorii doi sau trei ani, din cele șase submarine vor fi operaționale doar patru sau cinci, care vor fi împărțite între Marea Neagră și Marea Mediterană.

După cum au anunțat anterior reprezentanții ruși, submarinul B-262 Stary Oskol se află în dispozitivul format la Sankt Petersburg pentru Parada Navală Principală din 26 iulie, care este organizată cu ocazia Zilei Forțelor Navale. Acest lucru înseamnă că reparațiile submarinului, care se află în Șantierul Naval din Kronștadt din luna ianuarie a acestui an, au fost încheiate.

Este interesant de remarcat faptul că, deși au fost produse la Șantierul Naval al Amiralității din Sankt Petersburg, conducerea Forțelor Navale a hotărât ca repararea acestora să se realizeze la Șantierul Naval din Kronștadt. Probabil, această decizie este motivată de nevoia de asigurare a comenzilor pentru acesta din urmă, în condițiile în care la șantierul din Sankt Petersburg este în curs de construire o nouă serie formată din șase submarine pentru Flota din Oceanul Pacific.

În Marea Baltică a sosit deja submarinul B-265 Krasnodar, care va fi următorul submarin al FRMN supus unui proces de reparații planificate.

După participarea la parada navală, este posibil ca submarinul B-262 Stary Oskol să mai rămână pentru o perioadă în Marea Baltică. Practica anilor trecuți arată că Federația Rusă profită de prezența în zonă a mai multor nave, de la toate flotele, și desfășoară exerciții comune cu acestea. Anul trecut chiar, imediat după terminarea festivităților de la Sankt Petersburg, a fost executat exercițiul naval operativ Scutul Oceanului-2019, care a devenit deja un exercițiu anual tradițional.

Potrivit specialiștilor ruși, ulterior, submarinul B-262 Stary Oskol va reveni în Marea Mediterană, unde va relua participarea la misiunile Grupării navale operative a Forțelor Navale ale Federației Ruse. Însă, personal consider că acesta va reveni în Marea Neagră, de unde, după o anumită perioadă, va fi scos unul din cele două submarine aflate în prezent în zonă B-268 Veliky Novgorod sau B-271 Kolpino și deplasat în Marea Mediterană.

Următorul submarin, care va fi dus la Kronștadt pentru reparații după B-265 Krasnodar va fi B-261 Novorossiysk. Acesta va fi urmat de B-237 Rostov pe Don, B-271 Kolpino și  B-268 Veliky Novgorod.

În concluzie, trebuie spus faptul că, în permanență, din cele șase submarine ale FRMN, vor fi operaționale maximum cinci, unul aflându-se în șantier. La aceasta trebuie adăugat și timpul necesar deplasării spre și dinspre Șantierul Naval din Kronștadt a submarinului următor supus reparațiilor, care, în total, înseamnă aproape o lună. În această perioadă, Federația Rusă poate întrebuința, practic, doar patru submarine (două în Marea Neagră și două în Marea Mediterană).

Desigur, în perioada următoare, la acestea ar putea fi adăugat și submarinul B-871 Alrosa, care, la rândul său, se află de mai mulți ani în reparații. Însă, conducerea Forțelor Navale intenționează transferul acestuia la Flota din Marea Baltică, unde se mai află doar două submarine diesel-electrice, care urmează să fie scoase din înzestrare în anii următori.

Experiența înregistrată cu submarinul B-262 Stary Oskol arată că timpul necesar pentru repararea unui submarin este de aproximativ șase luni. În aceste condiții, înseamnă că această stare de fapt va fi menținută timp de trei ani, în perioada 2020-2022.

Este posibil ca, ulterior, acest proces să fie repetat, deoarece fiecare submarin are nevoie de o revizie cam o dată la doi ani și, în plus, Federația Rusă trebuie să justifice ieșirea acestora din Marea Neagră pentru participarea la misiunile din zona coastelor Siriei.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s