Piloții din sudul Federației Ruse au folosit noile sisteme Gefest pentru bombardarea nodurilor de comunicații ale adversarului

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a informat că, pe 27.07.2020, a început executarea unui exercițiu tactic de zbor cu participarea personalului navigant al Aviației de Asalt din două unități de aviație dislocate în Ținuturile Stavropol și Krasnodar.

Pe timpul părții practice a exercițiului, piloții noilor avioane de asalt Su-25SM3 ale Regiunii Militare Sud au îndeplinit misiuni de bombardament și trageri de luptă asupra unor ținte terestre, care imitau noduri de comunicații ale adversarului convențional.

Bombardamentele au fost efectuate în timpul unor zboruri orizontale, la cele mai mici altitudini posibile, cu întrebuințarea sistemului de ochire și navigație Gefest, care este instalat pe toate modificările recente ale legendarei aeronave de asalt Su-25.

Sistemul recepționează și procesează informațiile primite de la diverși senzori și generează date pentru întrebuințarea armelor nedirijate, ceea ce aduce aceste arme foarte aproape de cele dirijate.

În afară de aceasta, piloții avioanelor de asalt au îndeplinit misiuni tactice de zbor pentru depășirea zonei de apărare antiaeriană a adversarului, au executat zboruri după un traiect prestabilit și au desfășurat elemente complexe de pilotaj, la altitudini medii.

Bombardamentele și tragerile de luptă au fost executate într-un poligon specializat de aviație al Regiunii Militare Sud din zona Kuban a Ținutului Krasnodar.

Comentariu remnmilitaryblog.com: La execițiul tactic de zbor participă forțe și mijloace din cadrul Regimentului 960 Aviație de Asalt – Primorsko-Akhtarsk (Ținutul Krasnodar) din cadrul Diviziei 4 Aviație Mixtă – Marinovka și Regimentului 368 Aviație de Asalt – Budennovsk (Ținutul Stavropol) din cadrul Diviziei 1 Aviație Mixtă – Krymsk.

Cele două divizii aparțin Armatei 4 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană – Rostov pe Don din cadrul Regiunii Militare Sud.

În prezent, Aviația de Asalt a Regiunii Militare Sud dispune de 28-30 de avioane modernizate de tip Su-25SM3. Fiecare dintre cele două regimente menționate mai sus dispunea de câte o escadrilă dotată cu avioane de acest tip, iar în primele luni ale acestui an a mai primit câte un lot de două sau trei aeronave.

În total, Aviația de Asalt din sudul Federației Ruse include cinci escadrile de avioane de tip Su-25, în diverse versiuni (Su-25Su-25SMSu-25SM3Su-25UB). Pe lângă cele două regimente din Primorsko-Akhtarsk și Budennovsk, în compunerea cărora se află patru escadrile de avioane de asalt, în Crimeea se mai află o escadrilă de avioane Su-25SM, care aparține Regimentului 37 Aviație Mixtă – Gvardeiskoe al Diviziei 27 Aviație Mixtă – Belbek din cadrul Armatei 4 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană – Rostov pe Don.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s