Un avion de vânătoare rusesc a interceptat un avion de cercetare american deasupra apelor neutre ale Mării Negre  

Centrul Național pentru Conducerea Apărării Federației Ruse a informat că, pe 27.07.2020, un avion de vânătoare rusesc de tip Su-27 a interceptat deasupra Mării Negre un avion american de cercetare P-8A Poseidon. Avionul american nu a încălcat granița de stat a Federației Ruse și s-a îndepărtat la apropierea avionului Forțelor Aerocosmice rusești.

“Pe 27 iulie 2020, mijloacele ruse pentru controlul spațiului aerian situat deasupra apelor neutre ale Mării Negre au descoperit o țintă aeriană, care se apropia de granița Federației Ruse. Pentru interceptarea țintei a fost ridicat în aer un avion de vânătoare Su-27 din compunerea forțelor de serviciu pentru apărarea antiaeriană ale Regiunii Militare Sud”, se arată în comunicatul de presă.

Reprezentanții centrului au menționat că, după îndepărtarea avionului de cercetare de granița Federației Ruse, avionul de vânătoare rusesc a revenit pe aerodromul de dislocare permanentă.

“Zborul avionului de vânătoare Su-27 s-a desfășurat în strânsă conformitate cu regulile internaționale de întrebuințare a spațiului aerian. Avionul american nu a încălcat granița de stat a Federației Ruse”, au adăugat reprezentanții ruși.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Avionul de patrulare antisubmarin P-8A Poseidon aparține Forțelor Navale ale SUA și a decolat de la Baza Aeriană Sigonella de pe Insula italiană Sicilia.

Aeronava, cu numărul de bord 169328, a evoluat la o altitudine de aproximativ 8.500 de metri, cu o viteză de 910 kilometri pe oră.

Același avion s-a mai aflat în Marea Neagră și pe 23 iulie, când a participat, probabil, la exercițiul naval internațional Sea Breeze-2020.

Este posibil ca, avionul de vânătoare rusesc de tip Su-27, care a fost ridicat la interceptare, să aparțină Regimentului 38 Aviație de Vânătoare – Belbek din cadrul Diviziei 27 Aviație Mixtă – Belbek a Armatei 4 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană – Rostov pe Don.

Surse: tass.ru, tvzvezda.ru, iz.ru, twitter.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s