Un avion de vânătoare rusesc Su-27 a interceptat două avioane americane deasupra apelor neutre ale Mării Negre

Centrul Național pentru Conducerea Apărării Federației Ruse a informat că, pe 30.07.2020, un avion rusesc de vânătoare de tip Su-27 a interceptat deasupra Mării Negre două avioane militare ale SUA.

Potrivit datelor prezentate de acesta, pe 30 iulie, deasupra apelor neutre ale Mării Negre au fost descoperite două ținte aeriene, care se apropiau de frontiera Federației Ruse. Pentru interceptarea acestora a fost ridicat în aer un avion de vânătoare de tip Su-27 din compunerea forțelor de serviciu pentru apărarea antiaeriană ale Regiunii Militare Sud. “Echipajul avionului rusesc s-a apropiat la o distanță sigură de obiectele aeriene, pe care le-a identificat ca fiind un avion de cercetare strategică RC-135 și un avion de patrulare navală P-8A Poseidon”, au precizat reprezentanții centrului.

După îndepărtarea avioanelor americane de frontiera Federației Ruse, avionul de vânătoare rusesc a revenit pe aerodromul de dislocare.

Reprezentanții Centrului Național pentru Conducerea Apărării Federației Ruse au anunțat că zborul aeronavei Su-27 s-a efectuat în strictă conformitate cu regulile internaționale de întrebuințare a spațiului aerian. “Avioanele de cercetare americane nu au încălcat granița de stat a Federației Ruse”, au precizat aceștia.

Este deja a patra misiune executată în ultima săptămână de avioane de vânătoare rusești deasupra Mării Negre. Misiunile anterioare s-au desfășurat pe 23, 24 și 27 iulie.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Pe 30.07.2020, în spațiul aerian situat deasupra apelor neutre ale Mării Negre s-au aflat trei avioane americane, după cum urmează:

– un avion de patrulare antisubmarin P-8A Poseidon al Forțelor Navale;

– un avion de cercetare radioelectronică R-135W Rivet Joint al Forțelor Aeriene;

– un avion-cisternă KC-135R.

Avionul Boeing P-8A Poseidon, cu numărul de bord 168760, a decolat de la Baza Aeriană Sigonella de pe Insula italiană Sicilia. Acesta a evoluat la o altitudine de 8.800 de metri, cu o viteză de aproximativ 750 de kilometri pe oră. Aeronava a intrat în Marea Neagră din spațiul aerian al Bulgariei. Același avion a mai îndeplinit misiuni de cercetare în spațiul aerian al Mării Negre și pe 24 iulie.

Avionul Boeing R-135W Rivet Joint, cu numărul de bord 62-4125 și indicativul TROIC51, a decolat de la Baza Aeriană Mildenholl din Marea Britanie. Acesta a evoluat la o altitudine de 8.700 de metri, cu o viteză de aproximativ 760 de kilometri pe oră. Aeronava a intrat în Marea Neagră din spațiul aerian al României. Același avion a mai îndeplinit misiuni de cercetare în spațiul aerian al Mării Negre și pe 21 și 24 iulie. Înaintea începerii misiunii de patrulare din 30 iulie, avionul a fost realimentat în aer deasupra Mării Negre de la avionul-cisternă KC-135R  (număr de înregistrare 62-3551 și indicativ QID930), care a venit de la aceeași bază britanică.

Probabil, avionul de vânătoare rusesc de tip Su-27, care a fost ridicat la interceptare, aparține Regimentului 38 Aviație de Vânătoare – Belbek din cadrul Diviziei 27 Aviație Mixtă – Belbek a Armatei 4 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană – Rostov pe Don.

Intensificarea zborurilor de patrulare în Marea Neagră ale avioanelor de cercetare americane s-a datorat desfășurării, în perioada 21-27.07.2020, a exercițiului naval internațional Sea Breeze-2020.

Surse: tass.ru, twitter.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s