Avioanele rusești de cercetare Il-20M vor asigura indicarea țintelor pentru complexele de rachete de aviație Kinzhal

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a informat că, pe 30.07.2020, un avion modernizat de cercetare radioelectronică Il-20M a fost dat în exploatare pe unul dintre aerodromurile din Regiunea Rostov.

Particularitatea avionului modernizat constă în faptul că acesta are acum posibilitatea să transmită date de indicare a țintelor, pe canale de comunicații protejate, direct la complexele de rachete de aviație Kinzhal. Anterior, s-a anunțat faptul că noile complexe Kinzhal au intrat în exploatare experimentală de luptă în zona de responsabilitate a Regiunii Militare Sud.

În plus, noua aeronavă de cercetare este echipată cu complexe moderne de cercetare radioelectronică, radiotehnică și opto-electronică, având posibilitatea să efectueze interceptarea radio pe un spectru larg de frecvențe.

Avionul Il-20 modernizat este capabil să îndeplinească misiuni în orice condiții atmosferice, iar cele mai recente echipamente instalate pe acesta sunt capabile să detecteze obiecte mici în aer și să realizeze fotografii și înregistrări video de înaltă rezoluție.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Avioanele de cercetare radiolectronică Il-20M sunt destinate efectuării cercetării la nivel strategic.

Forțele Aerocosmice ale Federației Ruse dispun de aproximativ 15 avioane de acest tip, majoritatea fiind dislocate pe aerodromul Kubinka din Regiunea Moscova.

În fiecare Regiune Militară se află detașate câte unul sau două avioane de cercetare radioelectronică Il-20M, care sunt puse la dispoziția comandanților Trupelor Regiunilor Militare.

De regulă, acestea sunt dislocate pe aerodromurile regimentelor de aviație de transport din Regiunile Militare.

În Regiunea Militară Sud, două avioane Il-20M sunt dislocate pe aerodromul din Rostov pe Don.

În ceea ce privește complexele de rachete Kinzhal, trebuie spus faptul că, de la sfârșitul anului 2017, o escadrilă de avioane MiG-31K, formată din 10 aeronave, se află în serviciul de luptă experimental pe aerodromul din Akhtubinsk, din zona de responsabilitate a Regiunii Militare Sud.

Ținând cont de noile posibilități ale avionului Il-20M, care a fost modernizat și adus în Regiunea Rostov, este foarte probabil ca, în perioada următoare, acesta să îndeplinească misiuni comune cu avioanele MiG-31K în sudul Federației Ruse. Este foarte posibil ca acestea să fie semnalate și în Marea Neagră, în proximitatea frontierei României.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s