Nava de patrulare Vasili Bykov a FRMN revine la Sevastopol după participarea la parada navală de la Sankt Petersburg

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a informat că, pe 01.08.2020, echipajul navei de patrulare Vasili Bykov a Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a ieșit din zona de responsabilitate a Flotei din Marea Baltică și a luat curs în direcția Mării Negre.

Nava se întoarce astfel la punctul de dislocare permanentă din cadrul Bazei Navale – Novorossiysk, după participarea la Parada Navală Principală din Sankt Petersburg, care a fost organizată cu ocazia Zilei Forțelor Navale.

Pe parcursul transferului interflote, echipajul va parcurge peste 5.000 de mile marine, trecând prin Marea Baltică, Marea Nordului, Oceanul Atlantic, Marea Mediterană, Marea Egee, Marea Marmara și Marea Neagră.

În timpul marșului, nava de patrulare Vasili Bykov va efectua diverse exerciții navale, în scopul perfecționării deprinderilor membrilor echipajului.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Nava de patrulare Vasili Bykov aparține Brigăzii 184 Nave Pază Raion Maritim – Novorossiysk din cadrul Bazei Navale – Novorossiysk a FRMN.

Aceasta este una din cele 14 platforme putătoare de rachete de croazieră de tip Kalibr aflat în prezent în dotarea FRMN.

În acest moment, în Marea Neagră se află doar opt platforme de acest tip, între care șase nave de suprafață (fregatele Amiral Grigorovici și Amiral Essen, nava de patrulare Dmitri Rogachev și navele mici purtătoare de rachete Vyshny Volochek, Orekhovo-Zuevo și Ingushetia) și două submarine (Kolpino și Veliky Novgorod).

Două submarine (Novorossiysk și Rostov pe Don) se află în Marea Mediterană, iar alte două (Stary Oskol și Krasnodar) în Marea Baltică. De asemenea, fregata Amiral Makarov îndeplinește misiuni în Marea Mediterană, iar nava de patrulare Vasily Bykov revine la Sevastopol din Marea Baltică.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s