Forțele Navale și Forțele Aeriene ale SUA au executat un exercițiu comun în Marea Neagră  

Potrivit unui comunicat de presă al Flotei a 6-a americane, pe 02.08.2020, Forțele Navale și Forțele Aeriene ale SUA au executat un exercițiu comun în acvatoriul Mării Negre.

La exercițiu a participat distrugătorul USS Porter, un avion de patrulare antisubmarin P-8A Poseidon, patru avioane de vânătoare F-16 și o dronă de cercetare și asalt MQ-9 Reaper. La asigurarea exercițiului a participat și un avion-cisternă KC-135 Stratotanker.

În comunicat se arată că distrugătorul USS Porter și aeronava de cercetare P-8A Poseidon „operează și în prezent în Marea Neagră”.

Comandantul Flotei a 6-a, viceamiralul Eugene Black, a declarat că „practicarea acțiunilor comune cu Forțele Aeriene ale SUA din Europa în cadrul acestei misiuni de pregătire a permis desfășurarea unui exercițiu realist și în timp util pentru a îmbunătăți pregătirea SUA de a acționa pe mare în Regiunea Mării Negre”.

De la Comandamentul Flotei a 6-a s-a comunicat că exercițiul comun a avut loc în spațiul internațional maritim și aerian, fără intrarea în apele teritoriale ale vreunui stat.

Distrugătorul USS Porter și un avion P-8A Poseidon au participat la exercițiul naval internațional Sea Breeze-2020, care s-a desfășurat în Marea Neagră, în perioada 20-27.07.2020.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Distrugătorul american Porter se află în Marea Neagră din 19 iulie.

Potrivit Convenției de la Montreux, care reglementează trecerea navelor prin strâmtorile de la Marea Neagră, nava are dreptul să rămână în acvatoriul Mării Negre timp de 21 de zile.

Distrugătorul se află în Marea Neagră pentru a treia oară în acest an. Intrările anterioare au fost efectuate pe 13 aprilie și 17 iunie.

Sursa: topwar.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s