Avertizare: Aviația rusă va desfășura activități importante de zbor în acvatoriul Mării Negre

Pe 04.08.2020, un avion Awacs de tip A-50U aparținând Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse a fost redislocat din cadrul Bazei Aeriene – Ivanovo pe aerodromul Saki din Crimeea.

Aeronava are numărul de bord 42 roșu și numărul de înregistrare RF-50610.

Comentariu remnmilitaryblog.com:

Aducerea în Peninsula Crimeea a avionului de tip A-50U reprezintă un indiciu pentru faptul că, în perioada următoare, probabil pe 05 sau 06.08.2020, în acvatoriul Mării Negre, vor avea loc activități importante de zbor ale Aviației Navale a Flotei ruse din Marea Neagră și/sau ale Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse.

Ținând cont de faptul că aerodromul din Saki aparține Regimentului 43 Aviație de Asalt al Aviației Navale a FRMN, este foarte probabil ca misiunile de zbor să fie legate de activități aero-navale în Regiunea Mării Negre.

De regulă, avionul Awacs este adus în Peninsula Crimeea sau în Ținutul Krasnodar cu două zile înainte de desfășurarea misiunii propriu-zise, probabil pentru pregătirea acesteia.

Trebuie remarcat faptul că la ultimele zboruri desfășurate în Regiunea Mării Negre sub conducerea unui avion A-50U, în zonă a fost adusă aceeași aeronavă cu numărul de bord 42 roșu și numărul de înregistrare RF-50610.

Ultima dată, aeronava s-a aflat pe aerodromul Saki din Crimeea începând cu  25.06.2020. Aceasta a participat, pe 27 iunie, la activitățile de pregătire pentru luptă din spațiul aerian al Mării Negre, unde 10 avioane rusești au simulat bombardarea distrugătorului american Porter aflat în regiune. Misiunile s-au desfășurat de pe aerodromurile Saki și Belbek, de unde au decolat aeronavele de vânătoare și de bombardament ale Regimentului 43 Aviație de Asalt al Aviației Navale a FRMN și Regimentului 38 Aviație de Vânătoare aparținând Diviziei 27 Aviație Mixtă – Belbek a Armatei 4 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană – Rostov pe Don.

Ținând cont de faptul că și în prezent distrugătorul american Porter se află din nou în Marea Neagră, nu este exclus faptul ca misiunea aflată în curs de pregătire să aibă legătură tot cu acesta. Mai ales că, în ultimele zile au apărut o serie de informații privind problemele tehnice pe care le are distrugătorul, al cărui radar principal nu mai funcționează.

Sursa: twitter.com/Some_Sun.

Un gând despre “Avertizare: Aviația rusă va desfășura activități importante de zbor în acvatoriul Mării Negre

  1. A-50U similar AWACS

    Se folosește sintagma AWACS și în asociere cu avioanele rusești A-50. Practic AWACS înseamnă sistem de avertizare timpurie și control (airborne early warning and control system).

    Moscou, la Russie prépare le remplaçant de son avion d’alerte lointaine et de contrôle A-50U AWACS actuellement en service au sein de la Force aérienne.

    Russia modernizes fleet of A-50M AWACS planes.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s