Distrugătorul Amiral Kulakov al Flotei ruse de Nord va îndeplini misiuni în Marea Mediterană  

Serviciul de presă al Flotei ruse de Nord a informat, pe 04.08.2020, că echipajul distrugătorului Viceamiral Kulakov a trecut la începlinirea misiunilor în cadrul unui marș de lungă durată. Anterior, nava a participat la Parada Navală Principală în Golful Finic și a executat exerciții interflote cu nave ale Flotei din Marea Baltică.

În prezent, marinarii Flotei de Nord se află în Golful Biscaya. Cu o zi înainte, aceștia au traversat Canalul Mânecii.

Nava se îndreaptă spe Marea Mediterană. Misiunea principală a acesteia în timpul marșului constă în demonstrarea drapelului Sfântului Andrei și asigurarea prezenței navale militare a Federației Ruse în regiune.

Este planificat ca marinarii Flotei de Nord să efectueze escale într-o serie de state riverane Mării Mediterane, să desfășoare o serie de exerciții navale și să îndeplinească misiuni de căutare a submarinelor adversarului.

Marșul de lungă durată al distrugătorului Viceamiral Kulakov se va prelungi timp de cîteva luni. Nava Flotei de Nord este una dintre cele mai rulate nave, având parcurse câteva sute de mii de mile marine.

În anul 2018, echipajul distrugătorului Viceamiral Kulakov s-a deplasat, pentru prima dată, de-a lungul rutei nordului de la Severomorsk până în Peninsula Kola și retur, trecând prin Strâmtoarea Bering și toate mările din Arctica.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Forțele Navale ale Federației Ruse desfășoară, în paralel, mai multe marșuri de instrucție de lungă durată, la care participă patru distrugătoare.

Astfel, de la Flota de Nord, pe lângă distrugătorul Amiral Kulakov, o grupare navală formată din opt nave de luptă și auxiliare a început un marș de-a lungul rutei de nord. Din aceasta fac parte distrugătorul Severomorsk, navele mari de desant Aleksandr Otrakovsky și Kondopoga, remorcherul maritim Vladimir Gumanenko, remorcherul de salvare Pamir, petrolierul Serghei Osipov, nava auxiliară Kil-143 și spărgătorul de gheață Ilya Muromets.

De asemenea, o grupare navală a Flotei din Oceanul Pacific, formată din distrugătoarele Amiral Tributs și Amiral Vinogradov, precum și petrolierul Boris Butoma, a ieșit din Vladivostok pentru desfășurarea unui marș de lungă durată.

Cele două grupări navale ale Flotei de Nord și Flotei din Oceanul Pacific vor executa o serie de exerciții tactice și speciale comune în Peninsula Taimyr, Chukotka și, de asemenea, în Yakutia. În același timp, vor fi elaborate diferite variante pentru cooperarea dintre flote.

Probabil, navale de luptă și auxiliare participante la marșurile de lungă vor fi implicate și în exercițiul operativ-strategic Scutul Oceanului-2020, aflat în curs de desfășurare.

Surse: mil.ru, militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s