Două submarine nucleare rusești de generație nouă au efectuat un duel cu torpile în zona litoralului din Kamchatka

Serviciul de presă al Flotei ruse din Oceanul Pacific a informat, pe 04.08.2020, că echipajele a două submarine nucleare cu destinație strategică au efectuat un duel, în apropierea litoralului Peninsulei Kamchatka, în timpul căruia au exersat atacul și contraatacul asupra unui submarin al adversarului.

“Submarinul nuclear cu destinație strategică Aleksandr Nevsky a desfășurat activități de căutare a unui submarin advers, al cărui rol a fost jucat de submarinul Vladimir Monomakh”, se arată în comunicatul de presă.

Submarinul Aleksandr Nevsky a ieșit în secret în zona de desfășurare a exercițiului, a ocupat o poziție avantajoasă pentru tragere și a atacat cu o torpilă submarinul adversarului. Ulterior, pentru a evita atacul de răspuns, submarinul a efectuat o manevră post-salvă.

Submarinul cu destinație strategică Vladimir Monomakh a efectuat manevre pentru evitarea torpilei și a lansat un contraatac asupra submarinului advers.

Condițiile situației duelului au fost modelate în așa fel încât să egalizeze șansele ambelor submarine într-un duel subacvatic.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Submarinele nucleare purtătoare de rachete balistice Aleksandr Nevsky și Vladimir Monomakh sunt al doilea și al treilea submarin Proiect 955, clasa Borey. Acestea dispun de câte 16 rachete balistice intercontinentale de tip Bulava și fac parte din componenta navală a Forțelor Nucleare Strategice ale Federației Ruse.

În ultima perioadă, în cadrul Forțelor Navale ale Federației Ruse a fost intensificată utilizarea metodei duelului între două submarine, ca formă de pregătire pentru luptă.

Aceasta este folosită, în special, între submarinele nucleare și diesel-electrice ale Flotei de Nord și Flotei din Oceanul Pacific.

Submarinele strategice Aleksandr Nevsky și Vladimir Monomakh ale Flotei din Oceanul Pacific au mai fost implicate în activități de pregătire de acest tip, pe 04.10.2019, tot în apropierea Peninsulei Kamchatka. De asemenea, un exercițiu similar a fost executat pe 24.09.2019, cu participarea submarinelor nucleare Omsk și Aleksandr Nevsky.

Surse: mil.ru, militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s