Distrugătorul american Porter are probleme tehnice în Marea Neagră. Radarul principal al navei s-a oprit din motive necunoscute

Potrivit sursei, radarul de bază al distrugătorului USS Porter aflat în Marea Neagră a ieșit din funcțiune din motive necunoscute. În prezent, specialiști români lucrează la repararea unei părți a acestuia. Radarul navei de război face parte din stația de radiolocație multifuncțională AN/SPY-1, care stă la baza sistemului de apărare împotriva rachetelor Aegis.

Compania de reparații Team Montage din România intenționează să finalizeze lucrările până pe 21 august. Potrivit informațiilor MDAA, SPY-1 este capabil să detecteze o minge de golf la o distanță de 165 de kilometri. Stația este combinată într-un sistem de interceptare a rachetelor, inclusiv a celor intercontinentale, și transmite date despre acestea în Statele Unite. Raza de acțiune a SPY-1 este de peste 300 de kilometri. România este, deocamdată, singura țară în care se află instalată o stație terestră multifuncțională AN/SPY-1. Washingtonul intenționează să mai disloce o stație similară în Polonia.

Forțele Navale ale SUA vor plăti lucrările de reparații evaluate la 11.000 de dolari. Reparațiile au fost comandate de Centrul logistic al flotei din localitatea italiană Sigonnela, unde este dislocată una din bazele militare ale SUA din compunerea Flotei a 6-a, cu statul major la Napoli.

Distrugătorul USS Porter, cu sistemul radar AN/SPY-1 la bord, a mai navigat în Marea Neagră și în luna aprilie. Acesta patrulează în mod tradițional în regiune pentru a demonstra Federației Ruse sprijinul pentru partenerii din NATO. Distrugătorul american și fregata românească Regina Maria au efectuat manevre comune.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Problemele tehnice ale distrugătorului american justifică intensificarea din ultima perioadă a zborurilor desfășurate deasupra Mării Negre de către avioane de cercetare ale Forțelor Navale și Forțelor Aeriene ale SUA.

Distrugătorul a lucrat permanent cu un avion de patrulare antisubmarin de tip P-8A Poseidon, care a venit, aproape zilnic, în Marea Neagră de la Baza Aeriană Sigonella de pe Insula italiană Sicilia.

Pentru suplinirea lipsei radarului principal de la bord, distrugătorul are nevoie de datele primite de la avioanele de cercetare, inclusiv pentru indicarea țintelor.

Sursa: topcor.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s