Federația Rusă a redislocat bombardiere strategice Tu-95MS din Extremul Orient în partea europeană

Grupul de asigurare informațională din cadrul Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse a anunțat că, pe 08.08.2020, cu ocazia executării unor zboruri planificate, echipaje ale avioanelor Tu-95MS au efectuat redislocarea din punctul de dislocare permanentă pe un aerodrom operativ din Regiunea Saratov. 

În timpul transferului, echipajele au cooperat cu Aviația Regiunii Militare Centru, în scopul descoperirii zonei de apărare antiaeriană a adversarului convențional.

De asemenea, echipajele bombardierelor strategice au desfășurat activități de pilotare cu ajutorul instrumentelor, fără orientare vizuală, și au executat trageri cu armamentul de la bord.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Bombardierele strategice Tu-95MS aparțin unui regiment de aviație din cadrul Diviziei 326 Aviație de Bombardament – Ukrainka (Regiunea Amur) și au fost redislocate pe aerodromul din Engels (Regiunea Saratov) al Diviziei 22 Aviație de Bombardament din cadrul Aviației cu rază lungă de acțiune (Aviația Strategică).

Este posibil ca, în zilele următoare (pe 09 sau 10 august), avioanele să participe la misiuni de patrulare în cadrul exercițiului operativ-strategic Scutul Oceanului-2020.

Zona cea mai probabilă pentru executarea acestora ar fi Marea Baltică, unde sunt planificate activitățile principale din cadrul exercițiului. Nu este exclusă însă nici venirea acestora în zona Mării Negre, unde, în urmă cu câteva zile, a fost adus un avion AWACS de tip A-50U. Mai ales că, în acvatoriul Mării Negre se mai află încă distrugătorul american Porter. În același timp, poate fi ales și un traiect prin nordul Federației Ruse, care să includă Marea Barents, Marea Norvegiei și Marea Nordului, unde, pe 08 august, navele Flotei din Marea Baltică au executat lansări electronice de rachete cu complexele Kalibr și Uran.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s