Șase nave de luptă rusești au efectuat lansări de rachete în Marea Nordului, în cadrul exercițiului “Scutul Oceanului-2020”

Serviciul de presă al Flotei ruse din Marea Baltică a anunțat că, pe 08.08.2020,  șase nave de luptă au executat lansări de rachete în acvatoriul Mării Nordului, în cadrul exercițiului Scutul Oceanului-2020.

“În acvatoriul Mării Nordului, grupe navale tactice, formate din navele mici purtătoare de rachete Mytishchi, Sovetsk și Serpukhov, precum și din corvetele Stereguscii, Boiky și Stoiky, au executat lansări electronice de rachete cu complexele Kalibr asupra unor ținte de coastă și cu complexele Uran asupra unor ținte ce imitau nave de luptă ale adversarului convnețional. Lansările de rachete au fost executate, simultan, de la bordul mai multor nave de luptă, cu întrebuințarea complexelor de rachete antinavă”, se arată în comunicatul de presă.

Pe timpul manevrelor, navele au desfășurat, de asemenea, activități de executare a bruiajului.

Exercițiul Scutul Oceanului-2020, executat în cadrul Forțelor Navale ale Federației Ruse, are loc, în special, în acvatoriul Mării Baltice. La acesta participă peste 30 de nave de diverse clase, Aviația Navală, precum și subunități ale Trupelor de Apărare de Coastă, Apărării Antiaeriene și Infanteriei Marine.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Exercițiul operativ-strategic Scutul Oceanului se desfășoară anual în cadrul Forțelor Navale ale Federației Ruse, începând din anul 2018. Prima ediție a acestuia a fost executată în Marea Mediterană, iar cea de-a doua, în principal, în Marea Baltică.

Deja în mod tradițional, la acesta participă navele care au luat parte la Parada Navală Principală desfășurată la Sankt Petersburg cu ocazia Zilei Forțelor Navale (ultima duminică din luna iulie).

Ediția din anul 2019 s-a desfășurat în perioada 01-15 august, în timp ce ediția din acest an a început pe 03 august.

Exercițiul se desfășoară sub conducerea comandantului-șef al Forțelor Navale, amiral Nikolai Evmenov.

Sursa: militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s