Două armate de arme întrunite din centrul Federației Ruse desfășoară un exercițiu comun, cu dublă partidă

Comandantul Trupelor Regiunii Militare Centru din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse, general colonel Aleksandr Lapin, a anunțat că, pe 10.08.2020, în patru poligoane din Siberia și Volga, a început executarea celui mai mare exercițiu cu dublă partidă din acest an, cu participare Armatelor 41 și 2 arme întrunite.  

Potrivit datelor prezentate de acesta, la exercițiu participă peste 12.000 de militari și peste 3.000 de unități de tehnică militară, între care și aproximativ 20 de aparate de zbor.

La desfășurarea activităților practice comune, care vor avea loc în poligoane din Republica Tuva și Regiunile Novosibirsk, Kemerovo și Orenburg, vor participa subunități de infanterie moto, tancuri, grupări de rachete și artilerie, de apărare antiaeriană, Aviația Operativ-Tactică și Aviația Forțelor Terestre, precum și subunități de protecție RCB, război electronic, asigurare tehnico-materială și echipaje ale complexelor care întrebuințează aparate de zbor fără pilot de tip Forpost, Orlan-10 și Eleron.

Scopurile de bază ale exercițiului constau în verificarea nivelului de pregătire al organelor de conducere militară ale Regiunii Militare Centru și al conducerii marilor unități și unități militare pentru comanda grupărilor de trupe (forțe), perfecționarea deprinderilor practice ale comandanților și statelor majore în conducerea trupelor (forțelor), precum și creșterea compatibilității și interoperabilității în timpul îndeplinirii misiunilor comune pentru asigurarea securității în zona de responsabilitate a regiunii.

În timpul exercițiului, formațiunile militare ale regiunii vor desfășura activități comune de respingere a ofensivei, de distrugere cu foc a forțelor adversarului convențional, precum și de trecere la ofensivă pentru înfrângerea forțelor principale ale acestuia. Particularitatea activităților va consta în rezolvarea problemelor privind întrebuințarea grupărilor de forțe pentru respingerea unui atac global a adversarului convențional, precum și contracararea acestuia într-o operație pe mai multe nivele.

Exercițiul cu dublă partidă de amploare al Armatelor 41 și 2 arme întrunite reprezintă unul dintre activitățile principale de pregătire pentru luptă a Trupelor Regiunii Militare Centru în anul 2020.

Exercițiul se va încheia pe 14 august.

Sursa: militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s