În cadrul FRMN, a început executarea unui antrenament de conducere a forțelor dislocate în Crimeea

Departamentul asigurare informațională din cadrul Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a anunțat că, pe 10.08.2020, a început un antrenament de comandament și stat major de conducere a forțelor dislocate în Crimeea.  

“În cadrul antrenamentului se desfășoară activități ale direcțiilor și statelor majore de conducere a forțelor flotei în timpul trecerii acestora la un nivel superior de pregătire pentru luptă și a organizării cooperării între statele majore ale unităților și marilor unități din compunerea grupării de forțe întrunite dislocată în Peninsula Crimeea”, se arată în comunicatul de presă.

“La antrenament participă organele de conducere militară ale FRMN, statele majore ale Bazelor Navale Crimeea și Novorossiysk, precum și statele majore ale marilor unități ale Apărării de Coastă și Aviației Navale”, au precizat reprezentanții flotei.

Potrivit datelor comunicate de Statul major al FRMN, antrenamentul are un caracter planificat, fiind desfășurat sub conducerea comandantului Trupelor Regiunii Militare Sud.

Anterior s-a anunțat că, în ultimii ani, militarii ruși au întărit gruparea de trupe din Crimeea, inclusiv prin dislocarea sistemelor de apărare antiaeriană cu rază lungă de acțiune S-400, produse de concernul Almaz-Antey.

În luna decembrie 2018, în localitatea Dzhankoy din nordul Peninsulei Crimeea a fost introdus în serviciul de luptă al patrulea divizion de rachete antiaeriene S-400 Triumf. Localitatea Dzhankoy se află la doar 30 de kilometri de granița cu Ucraina. Anterior, militarii ruși au introdus în serviciul de luptă în Crimeea trei divizioane de rachete S-400: în ianuarie 2017 la Feodosia, în ianuarie 2018, la Sevastopol și în septembrie 2018 la Evpatoria.

Reprezentanții Ministerului rus al Apărării au informat că în Crimeea a fost constituită o grupare de forțe, care este capabilă să asigure apărarea peninsulei împotriva oricărei agresiuni.

Apărarea Crimeii este asigurată de nave ale FRMN, Aviația Navală și Aviația Apărării Antiaeriene. În Crimeea a fost înființat un corp de armată, în compunerea căruia se află mari unități de apărare de coastă și cercetare, unități de artilerie, subunități de apărare antiaeriană, geniu și asigurare logistică, de protecție RCB, de transmisiuni și altele. De asemenea, în Crimeea sunt dislocate complexe de rachete de coastă de tip Bal și Bastion.

În ultimii ani, FRMN a primit în dotare nave de suprafață și submarine diesel-electrice noi, dotate cu rachete de croazieră Kalibr.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Probabil, antrenamentul de conducere a forțelor FRMN dislocate în Crimeea va dura cel puțin două zile (10-11 august). Acesta va include și activități practice, care vor fi desfășurate pe uscat, pe mare și în aer.

Desfășurarea antrenamentului executat sub conducerea comandatului Trupelor Regiunii Militare Sud, general de armată Aleksandr Dvornikov, justifică aducerea în cursul săptămânii trecute pe aerdromul din Saki a unui avion AWACS de tip A-50U și a unei aeronave de război electronic Il-22PP. Acestea vor fi întrebuințate pentru conducerea din aer a Aviației Navale și a Aviației Operativ-Tactice a Regiunii Militare Sud.

Sursa: militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s