Bombardierele rusești modernizate de tip Tu-160M2 și Tu-22M3M vor primi un nou complex de comunicații de la avionul de vânătoare Su-57

Serviciul de presă al holdingului Roselektronika, parte a Rostekh, a anunțat, pe 12.08.2020, că bombardierele strategice modernizate Tu-160M2 și Tu-22M3M vor primi noi complexe de comunicații, dezvoltate pe baza platformei pentru avionul de vânătoare de generația a cincea Su-57.

“Complexul a fost dezvoltat pe baza platformei de comunicații a avionului de vânătoare de generația a cincea Su-57. Avantajele sale principale constau în  fiabilitatea ridicată, viteza transferului de date, greutatea redusă și eficiența energetică. Soluțiile tehnice încorporate la crearea complexului permit creșterea rapidă a funcționalității sale tehnice, prin actualizarea software-ului”, au precizat reprezentanții holdingului.

Noul complex de comunicații este dezvoltat în prezent de specialiștii Întreprinderii de Cercetare și Producție Polet din cadrul holdingului Roselektronika. “Complexul parcurge etapa testelor de zbor și demonstrează caracteristici tehnico-tactice ridicate”, au concluzionat reprezentații Serviciului de presă al holdingului.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: După cum au anunțat recent reprezentanții societății rusești Radiopribor, cele două tipuri de avioane modernizate vor fi dotate și cu un sistem nou de navigație apropiată, pentru aterizare și realimentare în aer.

Potrivit precizărilor acestora, o particularitate a noilor avioane va consta în faptul că la acestea va apărea o cabină de sticlă. Toate sistemele din interiorul cockpit-ului sunt digitale, asigurând interacțiunea echipamentelor și oferind ieșiri pentru interfațarea cu cabina de sticlă.

Societatea a produs deja primele două sisteme de navigație pentru avioanele Tu-22M3M, care sunt supuse testelor de zbor. Alte trei sisteme sunt pregătite pentru avionul de tip Tu-160M2.

Sistemul proodus de societatea din Kazan va asigura descoperirea avionului-cisternă și întâlnirea celor două avioane în punctul stabilit pentru efectuarea realimentării în aer. “Misiunea aparaturii noastre constă în indicarea locului și distanței la care se află avionul-cisternă de avionul de luptă”, au spus reprezentanții Radiopribor.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s