Forțele ruse din Peninsula Crimeea au desfășurat un exercițiu aero-naval în Marea Neagră

Departamentul asigurare informațională din cadrul Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a anunțat că, pe 12.08.2020, echipaje ale avioanelor Su-24M, Su-25SM și Su-30M2 din compunerea marii unități de forțe aeriene și apărare antiaeriană din Peninsula Crimeea au executat zboruri de instrucție și antrenament deasupra Mării Negre.  

În timpul zborurilor, piloții avioanelor de bombardament, de asalt și de vânătoare au îndeplinit misiuni de respingere a unui atac aerian asupra punctelor de dislocare a navelor FRMN și de executare a unui atac de aviație asupra unei grupări navale a adversarului convențional, în cooperare cu nave ale FRMN.

Pe parcursul îndeplinirii misiunilor de instrucție și luptă, piloții au executat figuri complexe de pilotaj, au exersat proceduri tactice de interceptare și atacare a țintelor aeriene, au contracarat mijloacele de război electronic ale adversarului convențional și au desfășurat activități de întărire a coeziunii în diverse formații, în timpul executării atacurilor asupra țintelor terestre și de la suprafața apei.

În total, la activitățile planificate de pregătire pentru luptă au participat aproape 10 echipaje din compunerea marii unități, precum și nave de luptă din cadrul Bazei Navale Crimeea a FRMN.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Exercițiul aeronaval executat în Marea Neagră este a doua activitate importantă desfășurată de forțele ruse din Crimeea de la începutul acestei săptămâni.

În perioada 10-11.08.2020, sub conducerea comandantului Trupelor Regiunii Militare Sud, general de armată Aleksandr Dvornikov, în peninsulă, a fost executat un antrenament de conducere a forțelor FRMN dislocate în Crimeea.

Aceste activități au fost prefațate și anticipate încă din cursul săptămânii trecute, când, pe aerodromul din Saki, au fost aduse un avion AWACS de tip A-50U și o aeronavă de război electronic Il-22PP.

Avioanele care au îndeplinit misiuni deasupra Mării Negre aparțin unor structuri ale Diviziei 27 Aviație Mixtă – Belbek din cadrul Armatei 4 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană – Rostov pe Don a Regiunii Militare Sud. Astfel, avioanele de bombardament Su-24M și de asalt Su-25SM provin de la Regimentul 37 Aviație Mixtă – Gvardeiskoe, în timp ce avioanele de vânătoare Su-30SM fac parte din organica Regimentul 38 Aviație de Vânătoare – Belbek.

În ultima perioadă, Federația Rusă și-a intensificat activitățile de pregătire pentru luptă pentru respingerea unor atacuri din aer și dinspre mare asupra Peninsulei Crimeea, implicând toate mijloacele Regiunii Militare Sud. Acestea au fost determinate de întărirea prezenței navale a SUA în Marea Neagră și de aducerea în regiune a unor bombardiere strategice, care au simulat executarea unor lovituri asupra peninsulei.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s