Nava de patrulare Vasili Bykov a FRMN a fost transferată la Severodvinsk, pentru testarea armamentelor

Serviciul de presă al Flotei ruse de Nord a anunțat, pe 12.08.2020, că nava de patrulare Vasili Bykov a Flotei din Marea Neagră a fost transferată la Severodvinsk pentru testarea armamentelor.

“Nava de patrulare Vasili Bykov Proiect 22160 a sosit în cadrul Bazei Navale Belomorsk a Flotei de Nord pentru testarea sistemului naval de armament. Aceasta s-a deplasat în Marea Albă pe apele interne”, se arată în comunicatul de presă.

“În scurtă vreme, la Severodvinsk vor sosi pentru efectuarea testelor și navele mici purtătoare de rachete Zeleny Dol, Proiect 21631, și Odintsovo, Proiect 22800. Testarea tuturor navelor este asigurată de forțele Bazei Navale Belomorsk a Flotei de Nord”, au mai precizat reprezentanții Serviciului de presă.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Nava de patrulare Vasili Bykov a Flotei ruse din Marea Neagră a participat la Parada Navală Principală de la Sankt Petersburg, care s-a desfășurat pe 26 iulie, cu ocazia Zilei Forțelor Navale.

Inițial, reprezentanții Regiunii Militare Sud au anunțat că, pe 01.08.2020, nava a ieșit din zona de responsabilitate a Flotei din Marea Baltică și revine la Sevastopol. Este posibil ca aceasta să fi fost întoarsă din drum, fapt ce ar indica o decizie ulterioară de testare a armamentelor la Flota de Nord.

Este interesant de remarcat faptul că cele trei nave care își vor testa armamentele în Marea Albă fac parte din trei proiecte diferite, respectiv 22160, 21631 și 22800. Toate acestea dispun de complexul de rachete Kalibr-NK, ce poate întrebuința rachete de croazieră Kalibr și Onyks.

În timp ce nava de patrulare Vasili Bykov aparține Flotei din Marea Neagră, cele două nave mici purtătoare de rachete fac parte din compunerea Flotei din Marea Baltică. Una dintre acestea, Odintsovo, se află în faza finală a testelor, urmând să fie livrată oficial flotei până la sfârșitul anului.

O explicație a deplasării celor trei nave la Flota de Nord ar putea fi reprezentată de nevoia executării unor lansări de rachete Kalibr la distanța maximă, fapt ce nu este posibil nici în Marea Baltică și nici în Marea Neagră.

Dar, se pune întrebarea de ce acum și de ce toate odată? Să fie vorba oare despre testarea unor noi tipuri de armamente, eventual a noilor rachete hipersonice Zircon?

Sursa: militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s