Ministerul rus al Apărării va achiziționa 21 de avioane de vânătoare Su-30SM2 și 25 de aeronave de instrucție Yak-130

Ministrul rus al apărării, general de armată Serghei Șoigu, aflat într-o vizită de lucru în Extremul Orient, a declarat, pe 12.08.2020, că, în cursul acestui an, vor fi încheiate două contracte, în valoare de peste 100 de miliarde de ruble, privind achiziționarea de avioane de vânătoare Su-30SM2 și de aeronave de instrucție Yak- 130.  

“Am hotărât ca, în acest an, să încheiem două contracte de stat suplimentare față de cele existente deja, în valoare de peste 100 de miliarde de ruble, potrivit cărora vor fi construite 21 de avioane de vânătoare Su-30SM2 și 25 de avioane de instrucție și luptă Yak-130”, a precizat Șoigu în timpul unei consfătuiri la Irkutsk.

Potrivit declarațiilor ministrului, în anul 2021, va fi încheiat și un contract, în valoare de 7,2 miliarde de ruble, pentru repararea avioanelor de vânătoare Su-30SM.

Ministrul Serghei Șoigu a spus că, “la Întreprinderea de Aviație din Irkutsk, drept urmare a modernizării, apar capacități de producție suplimentare”.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Mai devreme, ministrul rus al apărării a anunțat că, până la sfârșitul anului 2020, va fi încheiat și un nou contract pentru achiziționarea unui nou lot de avioane de vânătoare de tip Su-35S, în valoare de 70 de miliarde de ruble. Acestea vor fi produse la Întreprinderea de Aviație din Komsomolsk pe Amur.

În ceea ce privește avioanele Su-30SM2, trebuie spus faptul că este vorba, de fapt despre aeronavele de vânătoare Su-30M2. În prezent, Forțele Aeriene ale Federației Ruse dispun de 20 de avioane de acest tip.

În sudul Federației Ruse există două unități de aviație care dispun de avioane de vânătoare Su-30M2. Este vorba despre Regimentul 3 Aviație de Vânătoare – Krymsk din cadrul Diviziei 1 Aviație Mixtă – Krymsk (opt avioane Su-30M2) și de Regimentul 38 Aviație de Vânătoare – Belebek al Diviziei 27 Aviație Mixtă – Belbek (șase avioane Su-30M2). Ambele divizii fac parte din organica Armatei 4 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană – Rostov pe Don a Regiunii Militare Sud.

Sursa: militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s