Două bombardiere strategice Tu-160 au efectuat lansări de rachete în nordul Federației Ruse

Departamentul pentru informare și comunicații în masă din cadrul Ministerului rus al Apărării a anunțat că, pe 14.08.2020, în cadrul unui exercițiu tactic de zbor al Aviației cu rază lungă de acțiune, echipajele a două bombardiere strategice purtătoare de rachete Tu-160 au efectuat un zbor din Regiunea Autonomă Chukotka și până în Regiunea Saratov, parcurgând peste 8.000 de kilometri.

Zborul a fost efectuat peste zona de apă a Oceanului Arctic și a Mărilor Siberiei de Est și Kara, în limitele frontierelor Federației Ruse. În timpul activităților, echipajele bombardierelor Tu-160 au efectuat realimentarea cu combustibili în aer și au lansat rachete asupra unor ținte terestre dintr-un poligon din Republica Komi.

În același timp, și echipaje ale bombardierelor de tip Tu-95MS și Tu-22M3, care au decolat de pe aerodromuri din Regiunile Saratov și Kaluga, au întrebuințat mijloacele de distrugere de aviație.

Activitățile au fost executate în cadrul unui exercițiu tactic de zbor cu o mare unitate a Aviației cu rază lungă de acțiune. Exercițiul, la care au participat avioane de tip Tu-160, Tu-95MS, Tu-22M3 și Il-78, s-a desfășurat sub conducerea comandantului Aviației cu rază lungă de acțiune, general locotenent Serghei Kobylash.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Postul de televiziune Zvezda a publicat un material video cu cadre din timpul exercițiului tactic de zbor desfășurat în cadrul Aviației cu rază lungă de acțiune (Aviația Strategică) aparținând Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse. Acesta poate fi vizionat la adresa:

https://tvzvezda.ru/news/forces/content/20208141558-33x3g.html?utm_source=tvzvezda&utm_medium=longpage&utm_campaign=longpage&utm_term=v1.

La începutul materialului au fost prezentate decolările bombardierelor strategice Tu-95MS cu numărul de înregistrare RF-97137 și RF-94120 (Kozelsk, număr de bord 22 roșu), a bombardierelor cu rază lungă de acțiune Tu-22M3 cu numărul de înregistrare RF-94234 (număr de bord 12 roșu) și numărul de bord 28 roșu, precum și a bombardierului strategic Tu-160 cu denumirea Andrei Tupolev (număr de înregistrare RF-94111). Din materialul video rezultă că, la decolare, bombardierele Tu-22M3 aveau prinse sub aripi fiecare câte o rachetă H-32, în timp ce bombardierele strategice Tu-95MS nu aveau amplasate rachete în punctele de prindere de sub aripi. Probabil rachetele acestora s-au aflat în interiorul avioanelor. Aeronavele au decolat de pe aerodromurile Engels (Regiunea Saratov), Shaykovka (Regiunea Kaluga) și Anadyr (Regiunea Autonomă Chukotka).

Ulterior a fost prezentată realimentarea în aer a unui bombardier strategic de tip Tu-95MS și lansarea unei rachete de croazieră, cel mai probabil de tip H-101, de la bordul bombardierului strategic Tu-160 cu denumirea de Andrei Tupolev.

În finalul materialului a fost prezentată aterizarea bombardierelor Tu-95MS cu numărul de înregistrare RF-94124 (Velyky Novgorod, număr de bord 16 roșu) și Tu-22M3 cu numărul de înregistrare RF-94157 (număr de bord 28 roșu).

Apariția în materialul video a bombardierului strategic Tu-160 cu denumirea de Andrei Tupolev este oarecum surprinzătoare, ținând cont de faptul că din informațiile prezentate pe 11.08.2020, referitoare la dislocarea pe aerodromul Anadyr a două bombardiere strategice de tip Tu-160, a rezultat că aeronavele au numerele de înregistrare RF-94101 și RF-94112, fiind vorba despre Pavel Taran (număr de bord 03 roșu, număr de serie 703) și Ivan Yarygin (număr de bord 04 roșu, număr de serie 704).

Materialul video de pe canalul Zvezda din 11 august poate fi vizualizat la adresa:

https://tvzvezda.ru/news/forces/content/2020811211-pZJum.html?utm_source=tvzvezda&utm_medium=longpage&utm_campaign=longpage&utm_term=v1.

Acest lucru înseamnă fie că pe arodromul Anadyr au fost deplasate trei bombardiere strategice Tu-160 și nu două, fie că aeronava Andrei Tupolev, care a lansat o rachetă de croazieră H-101, nu a decolat de pe aerodromul Anadyr ci de pe aerodromul Engels.

Surse: mil.ru, militarynews.ru, tvzvezda.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s