Un avion de vânătoare rusesc Su-27 a interceptat două avioane de cercetare americane deasupra Mării Negre

Centrul Național pentru Conducerea Apărării Federației Ruse (CNCA) a informat că, pe 14.08.2020, un avion de vânătoare de tip Su-27 a fost ridicat în aer pentru interceptarea a două avioane de cercetare americane deasupra Mării Negre.

“Echipajul avionului de vânătoare rusesc s-a apropiat la o distanță sigură de obiectele aeriene și le-a identificat ca fiind un avion de cercetare strategică RC-135 al Forțelor Aeriene ale SUA și un avion de patrulare antisubmarin P-8A Poseidon aparținând Forțelor Navale americane”, au precizat reprezentanții centrului.

 “După îndepărtarea avioanelor americane de cercetare de frontiera de stat a Federației Ruse, avionul de vânătoare rusesc a revenit pe aerodromul de dislocare”, au menționat militarii ruși.

“Zborul avionului rusesc de vânătoare Su-27 s-a desfășurat în strictă conformitate cu regulile internaționale de întrebuințare a spațiului aerian. Avioanele de cercetare americane nu au încălcat frontiera de stat a Federației Ruse”, au menționat reprezentanții CNCA.

Cu o zi înainte, pe 13 august, militarii ruși au informat că un avion rusesc de vânătoare MiG-31 a interceptat un avion de cercetare american de tip Poseidon deasupra Mării Barents.

În ultimul timp, partea rusă a informat în mod regulat despre interceptarea unor avioane de cercetare americane deasupra Mării Negre.  Un avion de vânătoare de tip Su-27 din compunera forțelor de serviciu pentru apărarea antiaeriană a fost ridicat în aer în zilele de 23, 24, 27 și 31 iulie, precum și de 05, 07, 09, 10 și 12 august.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Avionul de cercetare radioelectronică Boeing R-135W Rivet Joint, cu numărul de înregistrare 62-4125 și indicativul JAMES31, a decolat de la Baza Aeriană Souda Bay din Cipru. Acesta a evoluat la o altitudine de 9.500 de metri, cu o viteză de aproximativ 810 kilometri pe oră. Aeronava a intrat în Marea Neagră din spațiul aerian al Bulgariei. Același avion a mai îndeplinit misiuni de cercetare în spațiul aerian al Mării Negre și pe 21, 24 și 30 iulie, precum și pe 05, 07, 10 și 12 august. Până la misiunea din 05 august, acesta a decolat numai de la Baza Aeriană Mildenholl din Marea Britanie și a intrat în Marea Neagră din spațiul aerian al României. La misiunile din 07, 10, 12 și 14 august aeronava a venit din Cipru.

Avionul Boeing P-8A Poseidon, cu numărul de înregistrare P-8 NOREG, a decolat de la Baza Aeriană Sigonella de pe Insula italiană Sicilia. Acesta a evoluat la o altitudine de 9.700 de metri, cu o viteză de aproximativ 720 kilometri pe oră. Aeronava a intrat în Marea Neagră din spațiul aerian al Bulgariei. Același avion a mai desfășurat misiuni similare în Marea Neagră pe 21 și 22 iulie, precum și pe 10 august.

În timpul misiunii de astăzi, în zona Sevastopol, avionul de tip Poseidon s-a apropiat la o distanță de aproximativ 30 de kilometri de litoralul rusesc, adică la o distanță de numai 7,5 kilometri apele teritoriale ale Federației Ruse.

cc

Probabil, avionul de vânătoare rusesc de tip Su-27, care a fost ridicat la interceptare, aparține Regimentului 38 Aviație de Vânătoare – Belbek din cadrul Diviziei 27 Aviație Mixtă – Belbek a Armatei 4 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană – Rostov pe Don.

Trebuie remarcat faptul că, în timpul misiunii din 14 august, cele două avioane de cecetare americane au vizat în mod clar Bazele Navale principale ale Flotei ruse din Marea Neagră, dislocate la Sevastopol și Novorossiysk. Acestea au efectuat mai multe treceri în proximitatea celor două locații din Crimeea și Ținutul Krasnodar.

Surse: militarynews.ru, tass.ru, ria.ru, tvzvezda.ru, twitter.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s