Două nave ale FRMN vor întări Gruparea navală operativă a Forțelor Navale ruse din Marea Mediterană

Șeful Departamentului asigurare informațională din cadrul Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN), căpitan rang II Aleksei Rulev, a anunțat, pe 15.08.2020, că dragorul Ivan Golubets și remorcherul de salvare Căpitan Guriev vor traversa Strâmtorile Bosfor și Dardanele, deplasându-se spre Marea Mediterană.

“Dragorul și remorcherul efectuează transferul planificat de la Sevastopol în Marea Mediterană, în cadrul rotației navelor Grupării navale operative a Forțelor Navale ale Federației Ruse din zona maritimă îndepărtată”, a precizat Rulev.

Acesta a menționat că, în prezent, în Marea Mediterană îndeplinește deja misiuni și dragorul Viceamiral Zakharin al FRMN.

“În Marea Mediterană acționează pe baze permanente o escadră rusească. În compunerea acesteia se află până la 15 nave de luptă și auxiliare”, s-a anunțat anterior într-un comunicat de presă al departamentului.

Fregatele rusești și submarinele diesel-electrice din compunerea grupării din Marea Mediterană au executat în trecut, de mai multe ori, atacuri cu rachete de croazieră Kalibr asupra pozițiilor insurgenților din Siria. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: În prezent, Gruparea navală operativă a Forțelor Navale ale Federației Ruse din Marea Mediterană este condusă de fregata Amiral Makarov a FRMN, care se află în regiune de la sfârșitul lunii iunie.

De asemenea, în portul Tartus din Siria, se mai află alte două platforme purtătoare de rachete de crozieră Kalibr din compunerea FRMN, respectiv submarinele diesel-electrice Novorossiysk și Rostov pe Don.

În zilele următoare, în estul Mării Mediterane va ajunge și distrugătorul Viceamiral Kulakov al Flotei de Nord, care îndeplinește misiuni în cadrul unui marș de lungă durată.

Sursa: militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s