Un avion de vânătoare rusesc a interceptat un avion de cercetare american deasupra Mării Negre  

Centrul Național pentru Conducerea Apărării Federației Ruse (CNCA) a informat că, pe 15.08.2020, un avion de vânătoare de tip Su-27 a fost ridicat în aer pentru interceptarea unui avion de cercetare american deasupra Mării Negre.

 “Echipajul avionului de vânătoare rusesc s-a apropiat la o distanță sigură de obiectul aerian pe care l-a identificat ca fiind un avion de cercetare radiotehnică EP-3E Aries aparținând Forțelor Navale americane”, au precizat reprezentanții centrului.

“După îndepărtarea avionului american de cercetare de frontiera de stat a Federației Ruse, avionul de vânătoare rusesc a revenit pe aerodromul de dislocare”, au menționat militarii ruși.

“Zborul avionului rusesc de vânătoare Su-27 s-a desfășurat în strictă conformitate cu regulile internaționale de întrebuințare a spațiului aerian. Avionul de cercetare american nu a încălcat frontiera de stat a Federației Ruse”, au menționat reprezentanții CNCA.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Sursele de aviație de pe Twitter nu au informat despre prezența avionului american de cercetare radiotehnică în Marea Neagră.

Un zbor similar a fost efectuat de un avion de același tip pe 09 august. Aeronava Lockheed EP-3E Orion (Aries II) cu numărul de înregistrare 160764 a decolat atunci de la Baza Aeriană Souda Bay de pe Insula Creta. Aceasta a folosit indicativul SV25 și a evoluat la o altitudine de 6850 de metri, cu o viteză de aproximativ 500 de kilometri pe oră. Avionul s-a mai aflat în Marea Neagră și pe 31 iulie.

Probabil, avionul de vânătoare rusesc de tip Su-27, care a fost ridicat la interceptare, aparține Regimentului 38 Aviație de Vânătoare – Belbek din cadrul Diviziei 27 Aviație Mixtă – Belbek a Armatei 4 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană – Rostov pe Don.

Un avion de vânătoare de tip Su-27 a mai interceptat avioane de cercetare americane în Marea Neagră în zilele de 23, 24, 27 și 31 iulie, precum și de 05, 07, 09, 10, 12 și 14 august.

În altă ordine de idei trebuie spus faptul că, pe 15 august, în Marea Neagră, a îndeplinit misiuni și un avion de cercetare radiolelectronică de tip Sentinel R.1 aparținând Forțelor Aeriene ale Marii Britanii. Aeronava, cu numărul de înregistrare ZJ692 și indicativul RRR9986, a decolat de la Baza Aeriană Akrotiri din Cipru. Aceasta a evoluat la o altitudine de 11.800 de metri, cu o viteză de aproximativ 970 de kilometri pe oră. Avionul a patrulat la sud – sud-vest de localitatea Novorossiysk, de care s-a apropiat la o distanță de aproximativ 150 de kilometri.

O aeronavă de același tip a mai îndeplinit misiuni în Marea Neagră pe 09 și 10 iulie.

Surse: militarynews.ru, twitter.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s