Gruparea arctică a Flotei ruse de Nord desfășoară exerciții pe Râul Enisei

Serviciul de presă al Flotei de Nord a informat că gruparea arctică, formată din opt nave de luptă și auxiliare, se află în portul Dudinka de pe Râul Enisei și se pregătește pentru etapa principală a unui exercițiu tactic de debarcare a desantului maritim, care este planificat pe 18.08.2020.

La exercițiul cu tema lupta pentru debarcarea desantului maritim pe o porțiune de litoral neamenajat vor participa distrugătorul Severomorsk, navele mari de desant Aleksandr Otrakovsky și Kondopoga, militari și tehnică de luptă din cadrul Infanteriei Marine a Flotei de Nord, precum și un elicopter Ka-27 în versiunea pentru desant.

Marșul grupării arctice, care se deplasează de-a lungul rutei nordice, este condus de locțiitorul comandantului Flotei de Nord, viceamiral Oleg Golubev.

Navele grupării au ajuns în Portul Dudinka pe 15 august. Transferul din portul Dikson în portul Dudinka pe Râul Enisei a durat două zile.

Navale de luptă și auxiliare ale grupării au navigat cu o viteză de aproximativ 10 noduri, într-o formație condusă de distrugătorul Severomorsk și închisă de spărgătorul de gheață Ilya Muromets și nava Kil-143.

Comentariu remnmilitaryblog.com: De-a lungul rutei de nord se desfășoară, simultan, două marșuri de lungă durată ale unor grupări navale aparținând Flotei de Nord și Flotei din Oceanul Pacific.

Astfel, pe 01.08.2020, un detașament de nave al Flotei din Oceanul Pacific, format din distrugătoarele Amiral Tributs și Amiral Vinogradov, precum și petrolierul Boris Butoma , a părăsit Baza Navală – Vladivostok și a început executarea unui marș cu durata de peste două luni. În acest timp, echipajele navelor vor participa la activități comune cu marinarii Flotei de Nord, în cadrul unor exerciții pe traseul rutei de nord.

Pe timpul marșului arctic, marinarii celor două flote vor executa o serie de exerciții tactice și speciale în Peninsula Taimyr, Chukotka și, de asemenea, în Yakutia. În același timp, vor fi elaborate diferite variante pentru cooperarea dintre flote.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s