Distrugătorul Viceamiral Kulakov al Flotei ruse de Nord a desfășurat exerciții antisubmarin în Marea Mediterană

Serviciul de presă al Flotei ruse de Nord a anunțat că, pe 16.08.2020, echipajul distrugătorului Viceamiral Kulakov, aflat într-un marș de lungă durată, a desfășurat un exercițiu de căutare și distrugere a unui submarin al adversarului convențional în Marea Mediterană.

Exercițiul s-a desfășurat în apele internaționale, după efectuarea unei escale în portul Alger. În timpul acestuia, marinarii din grupul hidroacustic al navei au îndeplinit misiuni de căutare, descoperire, clasificare și menținere a contactului cu un submarin al adversarului, iar personalul unității de luptă mine și torpile a efectuat distrugerea acestuia, cu întrebuințarea instalațiilor RBU-6000 de bombe reactive de adâncime. De asemenea, echipajul distrugătorului Viceamiral Kulakov a executat manevre antisubmarin și de evitare a atacului cu torpile al submarinului adversarului.

Anterior, marinarii Flotei de Nord au executat exerciții similare în Golful Biskaya.

Marșul distrugătorului Viceamiral Kulakov, care este una dintre cele mai rulate nave ale Flotei de Nord, a început la sfârșitul lunii iunie. Echipajul acestuia a participat la Parada Navală Principală din Sankt Petersburg din acvatoriul Golfului Finic și a executat episoade ale exercițiilor interflote din Marea Baltică.

Începând din 07 august, nava îndeplinește misiuni în Marea Mediterană. În perioada 10-13 august, aceasta a efectuat o escală în portul Alger, capitala statului cu același nume de pe litoralul Africii de Nord.

De la plecarea din baza navală principală a Flotei de Nord, distrugătorul Viceamiral Kulakov a parcurs peste 12.000 de mile marine.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Probabil, activitățile principale ale distrugătorului Viceamiral Kulakov se vor desfășura în estul Mării Mediterane, unde va îndeplini misiuni în cadrul Grupării navale operative a Forțelor Navale.

Marșul de lungă durată al distrugătorului Viceamiral Kulakov se va prelungi timp de câteva luni.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s