Avioane An-26 și Il-76MD au aterizat pe un aerodrom de campanie în Regiunea Rostov din sudul Federației Ruse  

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a informat că, pe 18.08.2020, pentru prima dată, echipajul unui avion Il-76MD al Aviației Militare de Transport a aterizat pe un aerodrom de campanie neasfaltat din Regiunea Rostov, în cadrul unui exercițiu special.

În timpul apropierii la aterizare, piloții au determinat în mod independent înălțimea de nivelare a aeronavei înainte de a atinge pista de pământ, alegând vizual punctul de contact, ținând cont de greutatea aeronavei.

Echipajele Aviației Militare de Transport se antrenează pentru aterizarea pe aerodromuri de campanie, acoperite cu iarbă și iarna cu zăpadă. Acest lucru este necesar pentru ca piloții să poată îndeplini misiuni nu numai în condiții meteorologice dificile, ci și în absența unei rețele de aerodromuri amenajate.

Aterizarea aeronavei a fost posibilă datorită activității specialiștilor din subunitățile de asigurare tehnico-materială ale Regiunii Militare Sud, în zona Pogorelovo din Regiunea Rostov, în cadrul unui exercițiu special.

Specialiștii în asigurare tehnico-materială ai marii unități de Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană și ai marii unități de geniu din Regiunea Militară Sud, au efectuat acoperirea pistei aerodromului de campanie, au amenajat căile de rulare și zonele de parcare a aeronavelor, au instalat depozitele de arme și muniții, precum și punctele de întreținere și reparații.

După sosirea avioanelor Aviației Militare de Transport, personalul tehnic a asigurat alimentarea aceestora și pregătirea pentru decolare, în vederea întrebuințării în luptă.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Postul de televiziune Zvezda a prezentat un material video cu aterizarea aeronavelor pe aerodromul de campanie din Regiunea Rostov. Acesta poate fi vizualizat la adresa:

https://tvzvezda.ru/news/forces/content/20208181315-R4y7h.html.

Din datele prezentate de reprezentanții ruși rezultă că, în total, pe aerodromul de campanie au aterizat 10 elicoptere Mi-26, Mi-8AMTȘ și Mi-35, patru avioane de asalt Su-25SM3 și două avioane de transport: un An-26 și un Il-76MD.

Este pentru prima dată când pe un aerodrom improvizat în această zonă a aterizat un avion greu de transport de tip Il-76MD. Însă, activități similare au mai fost organizate și în anii trecuți cu avioane de asalt de tip Su-25.

Surse: mil.ru, tvzvezda.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s