În Federația Rusă, va fi prezentat complexul de rachete antitanc de mare precizie Hermes de nouă generație

Agenția de presă rusă Tass a informat recent (18.08.2020), citând un comunicat de presă al societății Complexe de precizie, că, la forumul Armata-2020, Biroul de proiectare instrumente (parte a societății Complexe de precizie din cadrul Rostekh) va prezenta, pentru prima dată complexul de rachete antitanc de generație nouă Hermes, cu o bătaie de până la 100 de kilometri. 

hermes

“La viitorul forum Armata-2020, la expoziția KBP, va fi prezentat, pentru prima dată, sistemul de arme dirijate de înaltă precizie Hermes, cu o rază de tragere peste orizont de până la 100 de kilometri. Este vorba despre un complex de nouă generație, care va ocupa o nișă între proiectilele de artilerie dirijate și sistemele operativ-tactice”, se arată în comunicatul de presă.

După cum au precizat reprezentanții Serviciului de presă, racheta complexului Hermes are un sistem autonom de dirijare conform principiului „lovește și uită”. “În cadrul complexului a fost implementat un regim de foc în salvă asupra mai multor ținte distanțate (până la șase), precum și o sincronizare automată cu indicarea țintelor cu laser pentru distrugerea țintelor cu muniție de înaltă precizie, cu o eroare de cel mult 0,5 metri”, au adăugat reprezentanții societății.

Dezvoltarea noului complex de rachete antitanc Hermes a fost anunțată în anul 2015. După cum a declarat atunci un reprezentant al Biroului de proiectare instrumente din Tula, complexul Hermes va avea două modificări: pentru distrugerea țintelor în zona de vizibilitate directă de până la 20 de kilometri, precum și dincolo de zona vizibilității directe, la o distanță de 100 de kilometri.

Complexul Hermes este unul multiplatformă și poate fi instalat pe mijloace de aviație, pe tehnică terestră sau pe nave mici de luptă. De asemenea, complexul poate fi întrebuințat pe drone de atac.

Sursa: tass.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s