Trupele de Rachete Antiaeriene din sudul Federației Ruse desfășoară pregătiri pentru exercițiul Caucaz-2020

400

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a informat că, pe 22.08.2020, subunități de rachete antiaeriene dotate cu complexe S-400 Triumf și Pantsir-S au desfășurat un exercițiu tactic cu trageri de luptă în poligonul Ashuluk din Regiunea Astrakhan.

“Echipajele complexelor de rachete antiaeriene S-400 Triumf și ale complexelor de rachete și artilerie antiaeriană Pantsir-S ale marii unități de rachete din Ținutul Krasnodar au executat un exercițiu tactic cu trageri de luptă în poligonul Ashuluk din Regiunea Astrakhan”, se arată în comunicatul de presă.

“Pe timpul activităților, care au fost executate în cadrul pregătirilor pentru exercițiul de comandament și stat major la nivel strategic Caucaz-2020, militarii au desfășurat câteva episoade tactice de acoperire a obiectivelor împotriva atacurilor masive cu rachete ale aviației, în condiții de bruiaj radioelectronic”, au precizat reprezentanți regiunii.

“Echipajele au descoperit țintele aeriene, au efectuat escortarea acestora și au executat lansări de rachete. Adversarul convențional a fost imitat de rachete-țintă, care au caracteristici de viteză și traiectorie de zbor ca avioanele și rachetele de croazieră reale. În total, au fost distruse peste 15 ținte”, s-a mai precizat în comunicatul Serviciului de presă.

Tragerile au fost efectuate atât din poziții amenajate, cât și în timpul unor opriri scurte ale coloanelor de marș. În total, la exercițiu au participat peste 200 de militari și aproximativ 30 de unități de armamente și tehnică militară.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Exercițiul tactic cu trageri de luptă a fost executat în cadrul Regimentului 1537 Rachete Antiaeriene – Novorossiysk aparținând Diviziei 51 Apărare Antiaeriană – Rostov pe Don a Armatei 4 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană – Rostov pe Don.  

În compunerea regimentului se află două divizioane de rachete antiaeriene S-400 (16 instalații de lansare) și un division de rachete și artilerie antiaeriană Pantsir-S (șase complexe).

Sursa: militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s