Militarii ruși din Abhazia se apără cu tancurile împotriva navelor adversarului din Marea Neagră

Abhazia

Postul de televiziune Zvezda a informat, pe 22.08.2020, că, în timpul unui exercițiu tactic, militari aparținând subunităților de infanterie moto, tancuri și artilerie din cadrul Bazei Militare ruse a Regiunii Militare Sud din Abhazia au desfășurat activități de apărare a litoralului Mării Negre. În poligonul Nagvalou, militarii ruși au respins atacul desantului maritim al adversarului.

Pentru prima dată, militari ai subunităților forțelor întrunite ale bazei au distrus ținte navale, care imitau navele de desant ale adversarului.

Tragerile împotriva acestora au fost efectuate cu tancurile T-72B3, transportoarele blindate BTR-82M, lansatoarele de proiectile reactive Grad, instalațiile de artilerie și aruncătoarele de grenade antitanc RPG-7.

În timpul exercițiului, o atenție specială a fost acordată realizării fortificațiilor de pe întreaga linie de litoral a poligonului, mascării mașinilor de luptă și distrugerii operative a mijloacelor navale ofensive ale adversarului.

De asemenea, au fost îndeplinite misiuni de respingere a unui atac aerian de către echipajele complexelor portabile de rachete antiaeriene și de depășire a unor porțiuni de teren contaminat.

La activitățile de pregătire pentru luptă au participat peste 1.500 de militari ai Regiunii Militare Sud și aproximativ 500 de unități de tehnică militară și specială.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Subunitățile participante la exercițiul tactic desfășurat pe litoralul Abhaziei aparțin Bazei Militare 4 – Gudauta a Armatei 49 arme întrunite – Stavropol.

Baza are statut de brigadă de infanterie moto întărită, fiind structurată în 10 batalioane, patru divizioane, șase companii, două baterii și patru plutoane. Forțele principale ale brigăzii sunt reprezentate de patru batalioane de infanterie moto, un batalion de tancuri și două divizioane de artilerie autopropulsată.

De asemenea, în sprijinul brigăzii au fost detașate din Regiunea Militară Sud patru divizioane de rachete antiaeriene, care sunt dislocate pe aerodromul Bombora. Două dintre acestea sunt dotate cu complexe de rachete S-300PM, unul cu complexe Osa și unul cu complexe Strela-10. În același timp, pe aerodromul Bombora este constituită și o comenduire de aviație, care asigură, în caz de necesitate, dislocarea unor mijloace aeriene ale Regiunii Militare Sud.

Postul de televiziune Zvezda a prezentat și un material video referitor la activitățile desfășurate de militari pe litoral, care poate fi vizualizat la adresa:

Trebuie remarcat faptul că întrebuințarea unor structuri de Forțe Terestre împotriva țintelor navale este atipică. Însă, nu este pentru prima dată când militarii ruși folosesc aceste proceduri. În ultima perioadă, au îndeplinit misiuni de respingere a unor atacuri dinspre mare și subunități ale brigăzilor de rachete Iskander. Acestea au desfășurat activități de distrugere a desantului maritim al adversarului, simulând lovirea navelor de luptă, dar și a forțelor debarcate pe litoral. Inițial, țintele maritime nu au fost incluse pe lista celor obișnuite pentru aceste complexe de rachete.

Sursa: tvzvezda.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s